To je to što me zanima!

Nakon referenduma pokazat će se pravo lice 'U ime obitelji'

Nema sumnje da će definicija braka kao zajednice muškarca i žene biti izglasana i ugrađena u Ustav. Takav ishod pokazat će i pravo lice začetnika referenduma, inicijative 'U ime obitelji'.
Vidi originalni članak

Dobro je što će se referendum o braku održati nakon skupljenih 740.000 potpisa. Svako drugo rješenje bio bi grubi nasrtaj na demokraciju i bahato nepoštivanje volje građana. 

Nema sumnje da će definicija braka kao zajednice muškarca i žene biti izglasana i ugrađena u Ustav. Takav ishod pokazat će i pravo lice začetnika referenduma, inicijative 'U ime obitelji'. 

 Ako im je zaista cilj ne diskriminirati ikoga drugog, otvorit će šampanjac, a njihovi vođe moći će računati na otvorena vrata u HDZ-u kad budu na vlasti. I to je to. Brak je u zakonu, pa i u Ustavu definiran kao muško-ženski odnos. Sva prava života istospolnih partnera/partnerice, osim mogućnosti posvajanja djece, bit će definirana drugim zakonom koji neće imati ta “sveta” četiri slova brak.

Ali ako 'U ime obitelji' krene na pravno rušenje bilo kojih prava homoseksualnih osoba tumačenjem da je odnos koji ima sva obilježja braka ipak brak, a on je definiran da može biti samo muško-ženski, onda će se pokazati pravo, neljudsko lice i cilj ovog referenduma. Ako budu rušili gayevima mogućnost uzdržavanja, podjele imovine, zdravstvene zaštite - pokazat će da ih žele vidjeti kao građane drugog reda, negdje u zapećku, ili, najbolje, izvan Hrvatske. 

Već izjave gospođe Željke Markić da će se referendumom poslati i jasna poruka Vladi o mišljenju građana o registriranom partnerstvu gay osoba jasno pokazuju da će 'U ime obitelji', nažalost, krenuti tim putem.     

Kako god bilo, referendum je tu i treba na njega izaći. A političari bi sa strukom napokon trebali definirati jasne procedure za one buduće i o kojim pitanjima se ne može glasati. Kako se ovaj kaos više nikad ne bi ponovio.

Idi na 24sata

Komentari 519

  • shizzlemnizzle 01.12.2013.

    Vrlo jasan stav: Građani koji su dali svojih 740 000 potpisa, te potpise su dali, a da nikada prije u životu nisu niti čuli za neku Željku Markić. Ja osobno sam dao svoj potpis, a njezino ime mi je tek prije tjedan dana ušlo u uho zajedno sa prezimenom. Meni osobno nije čak niti imalo simpatična. Djelim mišljenje sa dobrim djelom njezinih argumenata, a za drugi dobar dio uopće ne marim. Željka Markić i "U ime obitelji" su dali INICIJATIVU za referendum. A građani su ga svojim potpisima pokrenuli. Ta ogromna razlika mora svima biti jasna. I tu priča o Ž.Markić kao i o "U ime obitelji" završava! Osobno me zaboli đon taman i da sutra ta gospođa završi u prdekani za neka svoja nedjela. Ovdje se radi o OVOM referendumu i o prakticiranju demokracije u Hrvatskoj. A ne o Ž.Markić, inicijacijama, inkvizicijama, itd...

  • soso0015 12.11.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • bajkac 12.11.2013.

    >700 000 glava dole

Komentiraj...
Vidi sve komentare