To je to što me zanima!

Narod želi lidera koji će graditi napredno i normalno društvo

Bilo bi dobro da u HDZ-u netko shvati da se izbori više ne dobivaju strategijama iz devedesetih da prizori gužvi s biračkih mjesta u Mostaru ili priče o autobusima mobilizirati puno veći broj protestnih glasova
Vidi originalni članak

Milanovićeva pobjeda na predsjedničkim izborima jasna je poruka većine hrvatskog naroda da ne tolerira, ne podnosi i ne želi lidera koji će uvijek biti spreman koketirati s krajnje konzervativnim idejama ili radikalnom desnicom te zazivati “Hrvatsku do Kupresa”.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Činjenica jest da se u kampanju Kolinde Grabar Kitarović glasno uključio jedan od najprovokativnijih lidera HDZ-ove desnice Milijan Brkić, da joj je podršku pružio Stevo Culej i da su se na Milanovića u javnom prostoru njezini sljedbenici počeli obrušavati najgorim uvredama iz vrlo ekstremnog arsenala. Ali očito je kampanja tog interventnog desničarenja bila potpuni promašaj. Ozbiljni politički analitičari već su to i ranije konstatirali, a oni koji bolje poznaju domaći politički reljef jasno su poručivali nakon prvoga kruga da se ne može snaga hrvatske desnice mjeriti zbrojem Škorinih glasova i glasova koji su išli Kolindi Grabar Kitarović.

Naprosto, Škoro je na početku nakratko bljesnuo kao treći put, neka alternativna varijanta koja je ranije imala svoj pandan u Mostu, a sve ono desno što mu se prikrpalo i što je on prihvatio zapravo je samo štetilo njemu i njegovu rezultatu. Kad se još ima na umu da je dobar dio glasova dobio i na regionalnoj, slavonskoj agendi, koja nije nužno vezana ni uz kakvu artikuliranu desnu struju, jasno je da su procjene o Škori kao lideru trećeg i desnijeg HDZ-a bile pretjerane.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO: GOVOR POBJEDNIKA Milanović je zabranio zvižduke za Kolindu: 'A ne, tako nećemo'

Desnica će, naravno, i dalje udarati na Plenkovića argumentima da je Kolinda Grabar Kitarović izgubila izbore jer je narod osjetio da su izdali nacionalnu ideju, da se i ona priklonila onima koji sklapaju saveze s HNS-om i Pupovcem, no to su jalove teze. HDZ-ovo biračko tijelo definitivno ima puno razloga za frustracije, ali malo to ima veze s Plenkovićevom željom da stranku drži bliže centru. Jasno da on i to čini neuvjerljivo, uz bezbroj nepotrebnih kompromisa, baš poput spomenutog prihvaćanja pomirbene ruke Steve Culeja ili angažmana Milijana Brkića u kampanji.

Bilo bi dobro da u HDZ-u netko shvati da se izbori više ne dobivaju strategijama iz devedesetih, da prizori gužvi s biračkih mjesta u Mostaru ili priče o autobusima koji voze birače na birališta u BiH mobiliziraju deseterostruko veći broj onih koji će dati protestni glas protukandidatu, da nigdje na svijetu ne postoji kampanja u kojoj se može uspjeti s glasnom i javnom podrškom čovjeka suočena s tako razornim aferama kakve trpi Milan Bandić. Stoga, nije neracionalno razmišljanje u kojemu se tvrdi da bi Milanović dobio izbore čak i da nije bilo ni jednog teškoga gafa kakvih je Grabar Kitarović u kampanji imala na desetke ili da nije bilo tragikomičnog ispada njezina savjetnika.

Idi na 24sata

Komentari 168

  • Prstupak 07.01.2020.

    Bosanci na aparatima. Svi oni u Bosni koji su jednoglasno glasali i željeli da nam Hrvatskom vlada stranka čiji su članovi optuženi za kriminal i veleizdaju, koji su redom optuživani za razne malverzacije, muljaže i krađe, Hrvatskoj žele zlo. Ne zanima me dali su nam htjeli nametnuti hdz iz neznanja, neukosti ili jednostavno bosanke tuposti ali svima njima želim da im uvedu klanjanje u škole i sve službene ustanove. Želim da im se nametne klanjanje kao obveza i neka tamo pobjedi neka tamo u hercegovini pobjedi stranka koja će im nametati sve što ne žele i ćega im je već pun kufer. Recimo neka stranka koja forsira klanjanje u svim službenim jedinicima kao i u školama.

  • giovanni123 06.01.2020.

    Nema sl vlasti bez Skore!! Sad je odigrao utakmicu ,, sl je Liga prvaka!!

  • ina67 06.01.2020.

    KGK nije izgubila samo zbog Plenkovića, nije slušala narod koji ne želi fašizaciju, narod se boji jer imamo dobru školu,. Ne znam do kada su mislili na toj strategiji živjeti, ne možeš se družiti s osumnjičenicima, ne možeš godinama ništa ne čuti, ne vidjeti, neimati stav, to dođe na naplatu. Uvjerili su neke kako je ljevica komunistička i žele zlo, no još ima onih koji znaju što je zlo. Plenković je na početku pogriješio, a KGK je podijelila narod već na inauguraciji, bilo je to strašno za gledati i došlo je na naplatu. Odlika ove vlade i same KGK da je ona predsjednica svih pokazalo se kao floskula i umjesto da nešto promijeni ona je i dalje pjevala, zazivala one od kojih se svijet ograđuje, danas je shvatila i da autobusi više ne pomažu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare