To je to što me zanima!

Nastaviti putem velikog trojca ili ga razbiti i krenuti dalje?

Bandić je još na funkciji i ima znatno više podržavatelja od prvog dvojca. Ali sve ostalo je isto. Sva trojica sebe vide kao preporoditelje i stvaratelje najboljeg u hrvatskom društvu:
Vidi originalni članak

Oni koji su danas jedva punoljetni mogu na ekranima svakodnevno gledati tri junaka. Čiji je snažni uspon počeo otprilike kad su oni rođeni. I dok su oni odrastali, trojac je postavio temelje obrazaca ponašanja zbog kojeg će oni danas imati svijetlu budućnost. Negdje u inozemstvu ako se obrasci zadrže. Možda u Hrvatskoj ako se razbiju.

Trojac velikana su Ivica Todorić, Zdravko Mamić i Milan Bandić. Njih veže nevjerojatno puno sličnosti i tek jedna razlika. Bandić je još na funkciji i ima znatno više podržavatelja od prvog dvojca. Ali sve ostalo je isto. Sva trojica sebe vide kao preporoditelje i stvaratelje najboljeg u hrvatskom društvu: jedan u gospodarstvu, drugi u sportu, treći u politici. Svoj uspon i dugovječnost temelje na dogovorima, poslovima ispod stola i sigurnosnoj mreži koju su kroz godine izgradili u institucijama, represivnom aparatu, sudstvu, strankama...

Kad bi se sakupili brojevi svih onih koje u ovom društvu netko od ovog trojca može nazvati i jednim pozivom riješiti “problem”, i smartphone bi tražio dodatnu memoriju. Sva trojica su najveći domoljubi koji su crnčili i pišali krv da nam svima bude bolje. I svoj trojici je nakon duge i teške muke Uskok pokucao na vrata. Kad je država u koju su se toliko zaklinjali rekla da su ipak svoje funkcije iskoristili za osobno i nezakonito bogaćenje, sva trojica su rekli da ta ista država nad njima provodi orkestrirani politički progon. Dvojica su privremeno izbjegli lisice na rukama u novoj, za njih “pravednijoj” domovini. Nevjerojatno je, ali sva trojica imaju čak i iste odvjetnike koji ih brane. Na kraju, sva trojica su više-manje na zalasku svoje karijere. Kao što nije važan ni Ivo Sanader, kojeg po obrascu ponašanja i sličnosti treba dodati ovoj trojci za poker asova. Važno je hoćemo li njihov model i dalje zalijevati i uzgajati. Ili ćemo napokon pustiti da se zauvijek osuši. Jer to bi bila ona prava, bitna reforma. Bez koje su sve druge osuđene na propast.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • MarijanGrdašić 26.06.2018.

    Veliki trojac nije samo trojac on predstavlja najvećega trojanskog konja koji je FT ostavio u naslijeđe građanstvu nakon povijesne pljačke društvene imovine i poduzeća sa svrhom stvaranja privatne HDZ ove države i 20 milijunaških obitelji. Ti trojanski konji su u većini i svakako ne će dozvoliti da ih aktualna vlast pripitomi. Problem je i percepcije radnika koje zapošljavaju, radnici su potrošna stvar roba i na njih poslodavci daju najmanje.

  • MarijanGrdašić 21.06.2018.

    Uglavnom neophodno se riješiti ovih likova za duže vrijeme kako bi se oporavio što sport što gospodarstvo što gradovi, taj veliki trojac je samo kap u moru... sličnih ljudi ima u parlamentu vladi i raznim državnim institucijama. Što se tiče Todorića riješen je što se tiče Maminja i on je riješen za duže vrijeme... a Car Milan prvi od Bosne teško da će se svrgnuti jer je Zagreb etnički totalno izmijenjen grad .... nakon izbjeglištva iz Bosne.

  • Šiiroki Brijeg 18.06.2018.

    Vidoševiće,Protege,Sanadere,Guciće,Čermake i još 2000 ostalih Velikana NITKO ne spominje

Komentiraj...
Vidi sve komentare