To je to što me zanima!

Ne brinite se, skuplja voda i struja su samo za vaše dobro!

Danas nam ponovno prijeti poskupljenje vode. Gubici u mreži popeli su se s 46 na 49 posto, a građani i dalje plaćaju naknadu koju bi Hrvatske vode i lokalni vodovodi trebali ulagati...
Vidi originalni članak

Naknada za korištenje voda koju plaćamo u svakom kubičnome metru vode porasla je dva puta u mandatu Kukuriku koalicije i zaustavila se na visokih 2,85 kuna za svaki kubik. Oba puta je obrazloženje građanima bilo isto, a ukratko glasi: To je za vaše dobro!

Onima koji su grintali da su im mjesečni računi otišli gore stigla su slatka obećanja. EU nam daje tri milijarde eura za bolji sustav, s ovim poskupljenjem uložit ćemo i osigurati i vama kvalitetniju vodu, a kad se smanje gubici, onda se otvara prostor da voda i pojeftini. Uz ovo povećanje neki lokalni vodovodi, poput zagrebačkog, iskoristili su priliku kad je smanjen PDV na vodu da dignu cijenu, pa građani niša ne osjete.

Obrazloženje je, pogađate, opet bilo isto. Danas nam ponovno prijeti poskupljenje vode. Gubici u mreži popeli su se s 46 na 49 posto, a građani i dalje plaćaju naknadu koju bi Hrvatske vode i lokalni vodovodi trebali ulagati. A što je s obećanjima? E pa ona više ne vrijede, to su dali oni bivši. Nova vlast obećava da će sad sve popraviti. I tako u krug.

Tako je bilo i s naknadom za struju. Prvo su govorili da moramo zbog EU dići postotak zelene energije, a onda je ispalo da smo davno kvote ispunili. A građanima je ostala skuplja struja. Naravno, vlast kaže da su oni prije muljali, ali što oni tu mogu: to su ugovori. Iste priče slušamo iz godine u godinu samo o različitim prigodama. I onda se političari čude što građani ne vjeruju njihovim obećanjima i uvjeravanjima kad planiraju poskupljenja ili nove poreze.

Takav pad povjerenja vodi u apatiju i blokira bilo kakvu mogućnost i pozitivnih reformi. I zato se cijelo društvo s takvim vođama vrti u krug i lovi samo svoj rep. Dok nas ostale tranzicijske zemlje ostavljaju iza leđa.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Patton1203 11.09.2017.

    "Tako je bilo i s naknadom za struju. Prvo su govorili da moramo zbog EU dići postotak zelene energije, a onda je ispalo da smo davno kvote ispunili. A građanima je ostala skuplja struja. Naravno, vlast kaže da su oni prije muljali, ali što oni tu mogu: to su ugovori. " Dok se ne uvede kaznena odgovornost za donošenja odluka na svim razinama, a ne samo politička, ovako će nam biti. Danas možeš mirne duše prodati cijelu Hrvatsku i da ne odgovaraš kazneno, najveća kazna je gubitak izbora. Gdje to ima????

  • Lun@ 777 10.09.2017.

    Eto, dok se narod "bakče" s pločama HOS-ovaca i mijenjanju naziva nekih ulica i trgova, dotle nam naša "sposobna" Vlada nameće nova poskupljenja i to pod parolom da je za naše dobro. Znači struja je već poskupjela, slijedi voda, a bojim se što će biti sa plinom, jer plin uvijek poskupi kada počne sezona grijanja. Svakim danom imamo sve manja prava u ovoj državi, a sve veće namete i "harače". Sa ovim poskupljenjem režija, lančano će sve poskupjeti i u dućanima, to je već uhodana praksa. Bojim se da ova nesposobna Vlada novim poskupljenjima želi preko osiromašenih građana sanirati dugove Agrokora. Ako je tome tako, onda bi uz parolu "HDZ lopine", mogli još i dodati "HDZ-e, mrzitelji Hrvatske i njenog naroda".

  • max2017 10.09.2017.

    20 godina plaće stagniraju., ne povećavaju se .....a režijski troškovi su (kako koji) otišli gore bar 50% ...gorivo,plin,voda struja, porez, dadžbine itd, itd. .pa u konačnici sa istim prihodom fiksni trošak je primjerice umjesto 1600 kn mjesečno odsklizao na 4100 kn......Sve pod političkim patronatom i odlukama koje se ne razlikuju po sorti zla koja je na vlasti.......Po imovinskim karticama oni su u međuvremenu utrostučili kapitale.......Platitelji se ovršuju i blokiraju .......

Komentiraj...
Vidi sve komentare