To je to što me zanima!

Ne treba ti patnja da dokažeš. Svoj klub voli se bezuvjetno...

DOSTA JE TOGA S MAMIĆEM Volio bih da Dinamo ima publiku bez obzira tko mu je na čelu, Zdravko Mamić ili netko drugi... Ne treba ti dokaz. Samo voliš i to je to...
Vidi originalni članak

Da Hrvatska ima pet Dinama, ne bi bilo dovoljno, a zato što se Mamić ne zna ponašati, izgleda da je i jedan Dinamo previše.

No pitanje je ne dolazi li publika zbog Mamića, kao što u neke restorane ne ideš jer ti se gazda ne sviđa, ili zato što je razmažena u doba najveće slave zagrebačkog sporta.

Davis Cup, Jugoslavija – Švedska 4-1. Zagreb, veljača 1991. godine. Ivanišević i Prpić pobijedili su Edberga u igri parova, Ivanišević je pobijedio Svenssona, a kad više nije bilo bitno, Gustafsson je pobijedio Prpića i osvojio bod za Švedsku. Igra tada već omražena Jugoslavija, dvorana puna.

U ožujku 1994. igraju Hrvatska i Norveška i Zagreb ne napuni dvoranu. Ma, da Ivanišević samo trenira, moraš napuniti dvoranu, a kamoli da igra. Da i ne trenira, da samo sjedi na klupi, u Londonu bi ga gledalo pet tisuća ljudi, Zagreb - nula bodova.

Još je tadašnji predsjednik HOO-a Antun Vrdoljak morao spašavati organizatora nalazeći pare u zadnji čas. Zvao je firme i, kaže legenda, govorio da će ili dati njemu deset tisuća maraka za meč ili će ih nazvati Tuđman pa će dati dvadeset...

Dinamo i Hajduk imaju na čemu graditi i nakon što se publika pomirila da će uspjehe iz Titova, a onda sitno iz Tuđmanova doba - isti je to sustav upravljanja bio - biti nemoguće ili teško ponoviti.

Što se Hajduka tiče, volio bih prije starosti dočekati da nestane patnički dio rečenice “Volim Hajduk, pa makar i gubio”. “Volim Hajduk” je dovoljno. Ne treba ti patnja, ne treba ti poraz da bi dokazao da voliš. Ne treba ti dokaz. Voliš i to je to.

Volio bih prije starosti dočekati da Dinamo ima publiku koja gleda utakmice neovisno s kime momčad igrala i tko vladao klubom. “Volim Dinamo iako ga vodi Mamić”. Što će ti ovo s Mamićem? “Volim Dinamo” je dovoljno.

Općenito, mislim da će najveći uspjeh za zagrebačku publiku biti zavoli li više sport nego pobjedu. Zavoli li nogomet više nego pokazivanje sebe na stadionu samo zato što je došao Bayern, kako su nekoć žene bundu morale pokazati baš na Ciboni.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • pipolino 29.08.2015.

    Zašto Birtić ne piše o problemima nekih drugih, manjih klubova.Recimo NK "Zagreba".Imaju čovjeka, koji sve drži u svojim rukama.Medić je trener,menađer,predsjednik i ne znam što još.Medić je promijenio klupske boje, a Birtiću to nije zanimljiva tema.Da li postoji još neki klub u Hrvatskoj, koji je nakon sto godina postojanja mijenjao boje, jer je to odlučio jedan čovjek.Zagreb je dužan i Bogu i vragu, igrači su potpisali da nemaju potraživanja a sada moraju to kusati.Zar to nije zanimljiva tema za pisanje jednome Birtiću.Ne, jer Zagreb prati sto ljudi (zbog Medića), ali Dinamo, e to je već tema koja prodaje novine i o kojoj Birtić može pisati svaki dan, s povodom ili bez njega.

  • pipolino 29.08.2015.

    Volim čitati o športu, bez obzira da li se to piše u SN,JL,VL ili 24.Volio bih da mogu čitati pametnije komentare i članke od ovoga, ali na žalost mogu u vrlo malo slučajeva.Da li ću prestati čitati 24 sata, jer Birtić piše svašta-neću.Da li ću prestati čitati Jutarnji i SN jer Židak piše gluposti-neću.Da li ću početi navijati za Hajduk, ako promjene Brbića-neću.Da li ću navijati za Dinamo nakon Mamića-HOĆU.Da li poštujem ono što Mamić radi za Dinamo i hrvatski nogomet-poštujem.Da li će se BBB promijeniti nakon odlaska Mamića-NEĆE.

  • lukaku1 29.08.2015.

    Birticu, konacno kolumna za "kapa do poda" ! Uz sve tvoje navedeno u clanku, bitno je jos nesto.....mediji i afirmativno,pozitivno pisanje ne samo za sport nego i inace. Procitao sam prije 2-3 dana od Ivana Blazickog na "direktno" hr clanak na tu temu i covjek je pogodio "u sridu"....zato ti zelim sta vise ovakvih pozitivnih i afirmativnih kolumna u buducnosti !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare