To je to što me zanima!

Nema razlike: Primitivni ispadi u Splitu i Beogradu govore isto

Plakat Pupovčeve Srpske demokratske stranke kojeg je netko prešarao i svinjska glava na haubi u predgrađu Beograda ispred pekarnice koju drži Albanac govore isto - kreteni, nažalost, dominiraju...
Vidi originalni članak

Izbori uvijek izvuku najgore kod Hrvata. Plakat Pupovčeve Srpske demokratske stranke, u diskretnim bojama srpske trobojnice, na kojem stoji kratki latinično-ćirilični natpis “Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj”, doživio je glupi, a većinom primitivni make-over u Splitu. Netko je, dakle, prekrižio ono “Srbin” pa je ostalo loše nerazumljivo “...znate li kako je biti u Hrvatskoj”.

Slovo u dobilo je, naravno, ustaška krila i križ, a ispod su dodane dvije tradicionalne novohrvatske dobre želje: “Za dom spremni” i, naravno, “Srbe na vrbe”. Uz poruku “Palite traktore”, s aluzijom na bijeg krajinskih Srba tijekom Oluje 1995. Tako izgleda kad se kreteni u Splitu, gradu koji postoji još od doba antike, dohvate slanja političkih poruka nacionalnoj manjini.

Neki dan u Borči, beogradskom satelitu s 46 tisuća stanovnika, a od toga je gotovo 30 tisuća Srba i točno 87 Albanaca, kruh već godinama prodaje Gjuraj Mon. Ima i pekarnicu koja se, u najboljoj tradiciji Albanaca, zove Roma. E sad, njegov se brat Florim prije dvije godine fotografirao u središtu Beogradu s rukama u obliku dvoglava orla, albanskog nacionalnog simbola.

Isto kao što Srbi dižu tri, a mi dva prsta. Ukratko, nije baš pametno postupio jer je fotografija nekako dospjela u javnost. I sve se razbilo o glavu nevina mu brata pekara. Došla je družina, dežurni četnici, sa srpskim zastavama, ispred pekarnice u središtu Borče, stavili mu svinjsku glavu i onu crnu četničku zastavu “S verom u boga...” na automobil.

Urlikali su: “Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji”, pozivali na paljenje džamija... Usred bijela dana. Bidni Gjuraj je sve to gledao iz stana iznad pekarnice. Zatvorio se sa ženom i djecom. Ne treba zbog ovoga biti u čudu.

Kreteni, nažalost, dominiraju.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • ljubica ljubičica_1 06.05.2019.

    U Splitu to ne rade Hrvati domicilno stanovništvo .Već ovi koji su došli 90go iz BIH.Splićani starosjedioci nisu primitivan i zaostao narod već topli i gostoprimljiv narod.Ja kao Zagrebčanka došla sam sa suprugom koji je dalmatinac u Split i to je bija divan i topo grad do 90go.A sad to više nemogu reć.

  • begicagomila 03.05.2019.

    Ajmo jos zavadit split i zagreb malo fali da jedni drugima pocnemo oci kopat.. Ccc 24 sata koji ste vi ZIDOVI

  • 03.05.2019.

    Smisao članka se baš niti pod razno ne razumije ali je bitno da hrvati semiti komentiraju bilo sta ako su srbi i ini u pitanju,hrvat sam i sramote me je mojih "sugradjanja"!

Komentiraj...
Vidi sve komentare