To je to što me zanima!

Nova Birtija: Četvorica iz ‘97. hitno trebaju profića za PR

Dojam je da četvorici mušketira odnose s javnošću i sve što se toga tiče netko radi, onako, iz usluge. A narodna mudrost je da tko ne plati kurvu, kasnije plati doktora
Vidi originalni članak

Dah zanesene spontanosti je simpatičan, ali vjerojatnije je da će Šimić i ekipa zbog tog, zapravo, amaterizma izgubiti utakmicu protiv Mamića, nego da će, iako ne rade sustavno, pobijediti. Šimiću, Bišćanu, Mariću i Šokoti treba Bardićka, ili Macan, ili Kolarićka, tj. treba im profesionalni spin-doktor.

To je kao u boksu. Ako si izazivač, moraš nokautirati prvaka. Ako je na bodove, uglavnom pojas ostaje kod branitelja naslova. Ili protiv Nadala u životnoj formi, pa i ako je malo načet, zreo da padne, ne igraš do besvijesti s crte, jer on do sutra može vraćati, a odigraš li samo malo kraću loptu, Nadal odmah zabija. Mislim da četvorka, da bi pobijedila Mamića, mora odigrati nešto ekstraordinarno. A zasad, sve što su dečki pokazali, igra je na terenu na kojemu je Mamić kod kuće. Maminjo ih lako drži na distanci i, po podacima koji se daju iščitati iz medija, prepušta ih nizu političara i, je li, društvenih i sportskih radnika koji četvorku tapšu po ramenima, ali većina njih su prirodni Mamićevi prijatelji, a ne prijatelji generacije ‘97. Kako sad stvari stoje, Mamić se vjerojatno više boji da mu u presudnom trenutku njegovi prirodni prijatelji, poput Bandića, možda neće pomoći, nego što ga je strah da bi ga mogli napasti.

Dojam je da četvorici mušketira odnose s javnošću i sve što se toga tiče netko radi, onako, iz usluge. A narodna mudrost je da tko ne plati kurvu, plati doktora. Ne smijem odati tajne zanata, ali, dočepaju li se Šimić i dečki pravog spin-doktora, to će biti vidljivo doslovce preko noći. Odmah. Promjena bi bila očita, kao u igri Reala nakon što Ronaldo uđe s klupe na kojoj je sjedio jer je malo ozlijeđen. Svaka baba vidi razliku na terenu.

Četvorka može pobijediti ili lucky punchem, recimo da politika nagazi Dinamo jače nego dosad (a Dinamo je pravno silno jak, nekoliko puta su ga iz gaća istresli, i ništa nepropisno nisu našli), ili serijom udaraca koje Šimić i dečki, izgleda, ne mogu zadati. Ni to nije jamstvo pobjede, ali treba im profić. Naravno, uvijek mogu izabrati ulogu simpatičnog luzera.


Idi na 24sata

Komentari 15

  • hyndai 12.04.2014.

    Imaju Jovanovićevski motiv a to nikada neće proći.Sve im je Ćiro rekao,vi ste mali miševi.

  • jure23 12.04.2014.

    Nisi u pravu,kao ni oni huligani sa sjevera. Mamić je stvorio euroski Dinamo i vodila ga je ljubav prema klubu,a zarada je samo usput došla. Koliko ih je samo ljubomornih na Zdravka a nisu prstom makli za voljeni klub...

  • jure23 12.04.2014.

    lakše je spustit dinamo na nečiju razinu, nego se dignut na razinu dinama

Komentiraj...
Vidi sve komentare