To je to što me zanima!

Nova Birtija: Tribine nisu u pravu, no navijače treba uvažiti

Pa kad će ti kancelarijski tipovi naučiti razgovarati s navijačima?! Ne odnosi se na Kovača nego na kancelarijske tipove, od Vlade, Sabora, ministarstava pa do HNS-a
Vidi originalni članak

Još dvije prijateljske utakmice kao sa Švicarskom i reprezentacija će prvi put otkad ikamo putuje otputovati u miru. Dobro, ako ne dvije utakmice, dva poluvremena kao prvo u Švicarskoj, i nit’ će biti euforije da se vidimo s Brazilom u finalu nit’ će itko imati volje žestiti se unaprijed, da se ako ne prođu skupinu ne trebaju ni vraćati u Hrvatsku.

Doista, bio bih sretan kao dijete da većina nacije repku u Brazil isprati tek s najboljim željama, s nadom, ali bez ikakvih očekivanja, a kamoli ultimatuma. Da odu tamo, da se svi trude kao Olić, pa što naprave - naprave. Mislim da je, ako ne objektivno, onda bar nepristrano, reći da imamo Modrića i Mandžukića, i dosta dobrih igrača. I to je to. Što je Bilić rekao, ako bi Hrvatska povela, pa je suparnik morao stizati rezultat, nekad je bio pravi užitak gledati Hrvatsku. 

Ali ni generacija ‘98. nije bila Federer, nije bila kao Brazil, koji s igračem manje i golom više izluđuje Englesku držeći loptu gotovo po deset minuta, a kad im se igra, imaš osjećaj da gol mogu zabiti kad hoće. Ova ekipa... Gledajući kakav je gol u stanju primiti, nekako bih radije da u obrani igraju kao Grčka na putu do europskog naslova, a u napadu što bude.

I još mi je nešto na srcu. Pa kad će ti kancelarijski tipovi naučiti razgovarati s navijačima?! Ne odnosi se na Kovača nego na kancelarijske tipove, od Vlade, Sabora, ministarstava pa do HNS-a. To što se u uredima često naziva diplomacijom, u narodu se često naziva manjkom karaktera. Što bi političar rekao “biste li razmotrili, bla, bla, bla”, u kavani se, na tribini se kaže – ne seri. 

Ma da je po mom, najveći incident na utakmici bio bi, kao na Manchester - Tottenham, da neki klinac u vlak u podzemnoj unese pivo, petorica ga dijele, a stariji ih gledaju pogledom “djeco, što vam to treba?”. Ali što se na političkom hrvatskom kaže “nisam vidio paljenje zastave u Beogradu”, na narodskom se jeziku izgovora “hoćeš li sad vidjeti?”. Rješenje je u razgovoru. Ali razgovoru, ne u glumatanju razgovora.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Gružanin 08.03.2014.

    Naši političari su nam ubili volju za život. Da se tko ne uvrijedi mislim na sve političare.

  • walter77 08.03.2014.

    Kojih navijaca,ja sam bio 86 a gdje su ti navijaci bili.Na zadnjoj utakmici u Svicarskoj u toj grupi prosjek godina je jedva prelazio 18,o cemu ti pricas?Objasni ti meni ko je to uguran da nije zasluzio osim Radosevica.Apelujes na Samira,covjek je 6 godina bio najbolji u HNL i kazes da nije zasluzio a Benko i Males odigrali polusezonu da valja i oni zasluzuju?Halilovic,najveci telenat u svojoj generaciji gura se zbog sportskog drzavljanstva a ne zbog odigranih utakmica.Pasalic je zasluzio poziv a da je bio tamo opet bi ga takvi nogometni poznavaoci osporavali.Ja sam jedan od onih ko je omogucio da dodas 986.

  • denis-zg 08.03.2014.

    Istinski nogomet, srčani navijači, podrška...sve to polako nestaje u našoj zemlji i pretvara se nažalost u politiku i biznis!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare