To je to što me zanima!

One predano brinu za djecu s autizmom i sad trebaju pomoć!

Skupina edukacijskih rehabilitatora i odgajatelja iz zagrebačkog vrtića Bajka, koji rade s djecom s autizmom, ima priliku predstavljati Hrvatsku na kongresu Autism Europe u Francuskoj. Ali, treba im vaša pomoć!
Vidi originalni članak

Predani i vrijedni rehabilitatori i odgajatelji iz 'Bajke' na međunarodnom bi kongresu 'Autism Europe' željeli predstaviti svoje znanstveno istraživanje, no sudjelovanje je skupo. Zbog toga se natječu za dvije ulaznice, a sve što im treba do nedjelje je vaš glas!

Zagrebački gradski vrtić Bajka, uz redovan program, od 2008. godine pokrenuo je poseban program za djecu s autizmom. Zbog velikog interesa i zadovoljstva roditelja Grad Zagreb u suradnji s vrtićem odlučio je proširiti program na pet grupa. U svakoj grupi rade edukacijski rehabilitator i odgajatelj s petero djece. Program za svako dijete traje jednu ili dvije godine, a priprema ih za integraciju u redovite vrtiće.

Uključenje djece s autizmom u vrtiće moguće je samo kroz individualizirani trening i podršku, a ova skupina upravo to čini. U sklopu svojeg vrijednog rada provela je znanstveno istraživanje o vršnjački vođenoj intervenciji za podučavanje socijalnih vještina djece s autizmom, koje je prepoznala i vodeća organizacija Autism Europe.

Da bi na kongresu u rujnu predstavile Hrvatsku i prikazale svoje istraživanje, ove stručnjakinje trebaju otputovati u Francusku – ali, to je skupo! No postoji jednostavan način da im pomognete. Autism Europe nudi dvije nagradne ulaznice za kongres u vrijednosti od 1000 eura. Sve što trebate učiniti jest klikom dati svoj glas tako da osvoje 1. mjesto u nagradnom natječaju! Pomozite im da otputuju u Francusku!

Sve što trebate je otići na ovu poveznicu. Prijavite se preko Facebook profila ili maila, odaberite „Register to vote“, pokllikate tri kvačice i stisnete „Create your account“. Na kraju svakako odaberite „Confirm“ i u tom trenutku dali ste ovim vrijednim djevojkama i ženama svoj glas! Ako vam se stranica otvori na francuskom, u gornjem desnom kutu možete je s lakoćom promijeniti na engleski jezik. Natječaj se zatvara za dva dana, a jedna minuta vašeg vremena puno će značiti i ovim stručnjakinjama, ali najviše djeci i roditeljima s kojima rade.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare