To je to što me zanima!

Plenković se može samo moliti da 'operacija Agrokor' uspije...

Ne uspije li posao restrukturiranja 10. travnja, Vlada će biti u problemima do grla. Smjena Ramljaka ne bi vrijedila ni pišljiva boba - za to je sad, 90 dana prije isteka “lexa Agrokor”, prekasno
Vidi originalni članak

Dati posao restrukturiranja Agrokora ljudima Borislava Škegre i očekivati da se stvari razvijaju bilo kako osim ovako kako se razvijaju isto je kao ostaviti navečer antilopu pored gladnog lava očekujući da je ujutro nađemo čitavu i naspavanu.

Vlada je “lexom Agrokor” Ramljaku dala faraonske ovlasti i praktični imunitet. On je - s ekipom u pozadini - iskoristio sve što mu je zakon omogućio. Ni zrna žita neprijatelju. Uzmi sad i uzmi sve, to su devize spasilačke ekipe koja je u roku keks za sebe napisala lukrativne ugovore, kakvi se potpisuju jednom u životu, a onda prionula na ispostavljanje faktura. Naknade, plaće, honorari i ostala plaćanja Ramljaku i ekipi nisu povezani s uspjehom cijele operacije niti se ispostavljaju na kraju posla.

Naprotiv, za potrebe milijunskih honorara ovdje je osmišljen “roll up” model kreditiranja kakav ne postoji nigdje u svijetu.

Ramljak i privremena uprava pozajmili su golem iznos, znatno veći od potreba koncerna, kako bi sebi mogli isplatiti milijune. Kao i obično, deranje u Hrvatskoj odvija se prema zakonu, baš kao i ovrhe, pretvorba, privatizacija, menadžerski krediti... Elita poštuje zakone, jedini je problem što su zakoni kriminogeni.

Ne uspije li posao restrukturiranja 10. travnja, Vlada će biti u problemima do grla. Smjena Ramljaka ne bi vrijedila ni pišljiva boba - za to je sad, 90 dana prije isteka “lexa Agrokor”, prekasno. Plenković bi time preuzeo na sebe odgovornost za mogući neuspjeh operacije, riskirajući automatsku naplatu milijarde eura roll upa; to je preskupa cijena za micanje razvlaštenog pijuna. Ostavka Martine Dalić nema smisla bez odlaska Ramljaka. Premijeru sad ostaje samo gledati u nebo i moliti Svevišnjeg da operacija Agrokor uspije jer će, propadne li, voda odnijeti i njega.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • Budni 08.02.2018.

    Mislim da mu u ovoj muljazi ni molitva neće pomoći!

  • efteling 07.02.2018.

    RASETA,procitaj ovaj komentar...i dobro razmisli.Ramljak?Pogledaj iz njegove pozicije...On zna kako funkcionise hrvatska elita...Podignu te u oblake i kad nanjuse lovu...sahrani te.Ramljak svakako nije glup.Zna gde Agrokor ide i kamo.Tu nikakve restruktuiranja ne pomazu jer je dug preveliki a saniranje preskupo.Pratis li me dosad?Idemo dalje,dakle Ramljak zna da ce u bilo kakvoj kombinaciji biti krivac..Jer na njega ce se izvlaciti vlada da kao ne zna...sto se sada dogadja...i srusiti ga.Zato i pravna klauzula u njegovom ugovoru o konsekvencama njegovog smenjivanja i direktne isplate duga lesinarimaA sad zamisli da je taj scenario jos pre 6 meseci po dogovoru par ljudi...i Ramljaka ugovoren...Pa ce Ramljak pokupiti lovu i napustiti poziciju...Agrokor ce bankrotirati...sto je davno ocekivano...a Plenki...hoce li sacekati nove izbore?Jos ubaci u ovu pricu i kraljicu koja dakako nista ne zna...i eto ti price...Istinite..

  • mandrač 07.02.2018.

    Sve ovo će anemija banalizirat sa pregršt ukrasnih riječi te sve garnirat sa svojom bahatošću i umišljenošću koja pršti iz njega...

Komentiraj...
Vidi sve komentare