To je to što me zanima!

Plenkovićeva šarena laža oko povratka Ine u hrvatske ruke

U zadnjih osam mjeseci Vlada je bauljala oko Ine. Prvo su najavili prodaju četvrtine HEP-a za kupnju, pa su onda ipak ovo ljeto zaključili da će udio u HEP-u prodati
Vidi originalni članak

Osam mjeseci je trebalo Vladi za donijeti zaključak da će tek potražiti savjetnika pri evenutualnom otkupu dionica Ine od MOL-a. Dakle, nisu izabrali savjetnika, nisu objavili kriterije što on treba raditi, nisu objavili ni poziv savjetnicima da se jave. Donijeli su odluku koju su mogli donijeti i na Badnjak, kad je premijer Andrej Plenković pompozno objavio da su odlučili otkupiti polovicu Ine i da već imaju razrađen model. Osam mjeseci kasnije ta badnja objava pokazala se kao velika šarena laža, spin kojemu je jedini cilj bio zasjeniti vijest da je Hrvatska izgubila prvu arbitražu od MOL-a. Sad se spominje tek mogući otkup dionica, a Vlada navodi da tek ima kriterije za model otkupa. Ne model za koji je premijer prije osam mjeseci rekao da ga imaju.

U zadnjih osam mjeseci Vlada je bauljala oko Ine. Prvo su najavili prodaju četvrtine HEP-a za kupnju, pa su onda ipak ovo ljeto zaključili da će udio u HEP-u prodati, ali neće novac koristiti za Inu. Sad u zaključku spominju i traženje strateškog partera koji bi zajedno s Vladom preuzeo udio od Mađara. Sve u svemu, nakon osam mjeseci Vlada je na početku.

Iz Vlade su već i stigle neslužbene informacije da se od otkupa odustaje, ali je premijer to opovrgnuo. Dojam je kao da je odluka o traženju savjetnika samo pokriće kako bi ispalo da Vlada nešto radi. Tek sad treba pripremiti poziv, pa izabrati savjetnika, pa onda on treba tek proučiti financije u Ini. Pa tek onda bi Vlada trebala početi pregovore s MOL-om i eventualnim strateškim partnerom. Sve u svemu, ovim puževim tempom neće ni početi pregovori o otkupu u roku od godinu dana. A u međuvremenu bi se moglo dogoditi da izgubimo i drugu arbitražu oko plinskog biznisa jer je ona činjenično vezana za prvu. I onda da Vlada i formalno odustane od otkupa te ostavi Mađarima upravljanje kompanijom od golemog strateškog značaja za Hrvatsku.     

Idi na 24sata

Komentari 55

  • 28.08.2017.

    Pogledao sam samo tko je autor ove "kolumne ",dalje ne citam njegove analize i gluposti.

  • 27.08.2017.

    Evo jedna glazbena želja za sve one kojima fali taj bahati nesposobnjaković Ludi Milojko i njegove stupid izjave..."šarena laža, šaka jada" i sl. "Kako mi nedostaješ samo ruku da mi daš".........Neće taj komesar nikad više na vlast...svoju sektu je uništio i tu ga jedino cijenim...hehehe....a vi patite....

  • CROATIAN FIGHTER 26.08.2017.

    Otkup INE jedino je opravdan ukoliko se otvori buduća eksploatacija Jadrana ,sve ostalo postati će veliki gubitak !

Komentiraj...
Vidi sve komentare