To je to što me zanima!

Pobjeda Le Pen bila bi politički potres za Europu poput Brexita i slamka spasa za Putina

NOVI EXPRESS Macronova suparnica je pametno ublažila svoj imidž i usmjerila kampanju na ekonomske tjeskobe francuske radne i srednje klase
Vidi originalni članak

Rat u Ukrajini uskoro ulazi u novu fazu, dok se Rusija priprema za pokretanje sveobuhvatnog napada na Donbas s ciljem osvajanja istočne, a možda i južne Ukrajine. Nakon neuspjeha u zauzimanju Kijeva, mnogi analitičari vjeruju da je Putin smanjio svoje ambicije i sad se nada da će mu uspješna ofenziva u Donbasu omogućiti da na vrijeme ostvari ograničenu pobjedu u Ukrajini za tradicionalnu proslavu trijumfa Sovjetskog Saveza nad nacističkom Njemačkom u Drugom svjetskom ratu 9. svibnja. Međutim, to bi se moglo pokazati kao pretjerano optimistična pretpostavka ako Rusija bude u stanju dovršiti opkoljavanje ukrajinskih snaga koncentriranih na istoku. Takav vojni proboj mogao bi omogućiti Moskvi nastavak kampanje za osvajanje Ukrajine u cijelosti, što je cilj kojeg se Putin očito nije odrekao i koji ostaje središnji dio njegova sna o preokretanju ishoda Hladnog rata u Europi.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 5

  • NightFury 15.04.2022.

    U današnje doba se sve više ljudi okreće desnici jer im je dosta liberalne agende. Desnica je ako ništa drugo, postala manje zlo.

  • Mislilac 15.04.2022.

    Dosta je ovih mekušaca, samo Le Pen !

  • Zoran 59T 15.04.2022.

    Neka ona pobijedi, ima svoj stav

Komentiraj...
Vidi sve komentare