To je to što me zanima!

Počinje najezda zaslužnih u državne tvrtke i ministarstva

Tu je niz onih koji čekaju na svoj red. Koji su godinama lijepili plakate, komentirali na portalima kako je stranka super, napadali političke protivnike...
Vidi originalni članak

Upitan o zapošljavanju kuma Bože Petrova u Hrvatskim vodama, HDZ-ovac Darko Milinović je rekao da nema potrebe da kumovi i prijatelji “nose križ” toga što su oni kao političari na javnoj pozornici. I da treba zaposliti one koji su stručni, a on vjeruje da je Božin kum stručan ako ga je Most predložio.

Time je zacementirao buduću suradnju Mosta i HDZ-a.

Nije mu bio problem što su promijenjeni statut Hrvatskih voda i sniženi kriteriji za zapošljavanje kuma. Utaban je model: ne diraj ti moje, neću dirati ja tvoje. Ovaj primjer dolazi u trenutku kad će Most i HDZ na brzinu “posmicati” do 200 članova uprava i nadzornih odbora te postaviti svoje ljude.

Kako je priznao i sam ministar Goran Marić - oni koji sad budu tako brzinski postavljeni, imaju velike šanse i ostati. Ono što se događa u pozadini tih imenovanja je veliki pritisak stranačkih baza. Jer ako je tvoj čovjek primjerice u HEP-u, onda će promijeniti i čelnike u gradskim podružnicama. A tu je niz onih koji čekaju na svoj red. Koji su godinama lijepili plakate, komentirali na portalima kako je stranka super, napadali političke protivnike...

Sve to se lagano može uklopiti u kriterij postavljen u Hrvatskim vodama za zamjenika ravnatelja: organizacijske vještine, mogućnost motiviranja radnika i obavljanje postavljenih zadataka.

Nema sumnje da svaki stranački kadar ima te sposobnosti kroz iskustvo u stranačkom radu. Iste su se mantre držali i prethodnici, pa su stavljali na čelo HEP-a voditelja pizzerije, a u Hrvatske šume prijatelja koji je dao pozajmice ili stranačku mladež u APIS.

Takvo imenovanje čelnika samo pokreće lavinu naniže.

Javnost nikad i ne dozna sve te silne voditelje sektora, odjela i odsjeka koji su progurani. Imati državnu upravu i tvrtke zato je važna poluga moći, a iluzorno je očekivati da će takvi staviti javno dobro prije svojih sponzora.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • škver 26.11.2016.

    Ne brinite uhljebe,nisu oni vas zaboravili, samo su prvo morali sebi i vama povećati plaće!!!!

  • piun 26.11.2016.

    Dajte pružite šansu našim vođama, pa nemojte samo pljuvati po njima, i ovi novinari, pa oni od muhe naprave slona!!

  • BarunMunchausen 26.11.2016.

    Pa što ima veze što nije završio faks. Božo ga je završio u Mostaru i sad je predsjednik Sabora i to jedan od najsposobnijih otkada je Hrvatske. Mislim da Božo nije čak ni znao da se kumče prijavio na natječaj za zamjenika direktora hrvatskih voda. Pa nije se prijavio za direktora nego za zamjenika a kao kumče ima pravo biti direktor. Ja ne bi nikog slušao, pogotovo ove jalne i nesposobne koji gađaju iz mraka nego bi mu čak i ženu zaposlio kao zamjenicu predsjednika Sabora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare