To je to što me zanima!

Posljednji čin drame: Beljak ulazi u HDZ.  I ostaje u oporbi

Čovjek-oporba: Krešo Beljak je političar novoga doba, verzija 2.0. A bit će takvih još. Zato, Bože, čuvaj Hrvatsku. Odosmo mi u Njemačku. Ili Irsku, nebitno
Vidi originalni članak

Ako se itko nagledao bizarnih političara, onda smo to mi Hrvati. Već smo se navikli na prevrtljivce, lažljivce, ogrezle u mitu i korupciji ili one sklonije lopovluku. Mislili smo da smo sve vidjeli. I onda se “ukazao” Krešo Beljak

Iako je do prije pola godine bio nepoznat široj javnosti, pozornost je pridobio živopisnom biografijom. I kasnijim žestokim ulizivanjem Zoranu Milanoviću. Odmah nakon izbacivanja Branka Hrga iz fotelje šefa HSS-a priklonio se SDP-u. Bolje je trgovao od Hrga, pa je u Sabor smjestio sebe i još četvero HSS-ovaca. Samo ga je korak dijelio od slave i mjesta u stranačkoj povijesti tik do Stipice Radića. Nedostajala je samo pobjeda Narodne koalicije. Uslijedilo bi uhljebljivanje stranačkih drugova po svim horizontalama i vertikalama vlasti. Svi bi ga slavili.

Ali završio je u oporbi. Prvo je zaratio sa stotinjak HSS-ovaca i izbacio ih iz stranke. Ubrzo je većinu primio natrag. Budući da je tijekom predizborne kampanje popljuvao HDZ i Andreja Plenkovića, nakon izbora je odmah ustvrdio kako će HSS biti oporba kakvu do sada nismo vidjeli. Bio je u pravu. Ta će oporba biti toliko žestoka da će podržati HDZ-ovu vladu. I, naravno, nakon toga ostati u oporbi. Od Kreše treba očekivati i nova iznenađenja. Moguće je da se učlani u HDZ. I ostane u Saboru u oporbi. I da potom čitav HSS kolektivno natjera na potpisivanje pristupnica HDZ-a. I ostane u oporbi. Možda se i proda za, recimo, ministra poljoprivrede u HDZ-ovoj vladi. I bude u oporbi. Krešo Beljak, čovjek-oporba pod svaku cijenu. Pa ako treba i pod cijenu ulaska u vlast. Osim ako, nekim čudom, Narodna koalicija skupi saborsku većinu. Onda će Krešo biti vlast. On je političar novoga doba, verzija 2.0. A bit će takvih još. Zato, Bože, čuvaj Hrvatsku. Odosmo mi u Njemačku. Ili Irsku, nebitno.     

Idi na 24sata

Komentari 95

  • Lun@ 777 24.09.2016.

    Mislim da su sve to samo igre političara, koje vješto skrivaju. No, na kraju se ipak sve dozna. Pitamo se tko to stoji iza Beljaka, tko stoji iza Mosta, tko stoji iza Živog zida? Ispada sve same mućke, kako bi se došlo do fotelja, gazeći sve pred sobom, čak na sebe navući i prezir građana. Ništa nije bitno kad su foteje u pitanju, jer vlast je slast, vlast je moć, a biti moćan izgleda da je najveći afrodizijak u Hrvata političara. Sve su to igre bez granica, no gdje u svemu tome narod i dobrobit Hrvatske?

  • santol1 24.09.2016.

    Beljak se s mozgom posvađao.

  • gepard78 23.09.2016.

    dno dna

Komentiraj...
Vidi sve komentare