To je to što me zanima!

Prava četkica i vodica za usta rješavaju preosjetljivost zubi

Ako su vaši zubi osjetljivi na hladna pića pomoći će mekana četkica i pasta za preosjetljive zube, a izbjegavajte i vodicu za usta s alkoholom te kiselu hranu
Vidi originalni članak

Dugogodišnja stomatologinja Vesna Barac Furtinger u svojoj kolumni "Čuvaj zube, skupi su" svakoga tjedna otkrivat će nam manje poznate stvari o kvarenju zuba, hitnim situacijama, utjecaju piercinga i brojnim drugim zanimljivim temama. Imate li pitanja za stomatologinju, šaljite ih na mail lifestyle@24sata.hr. U ovoj kolumni otkriva različite uzroke lošeg zadaha te načine na koje ga se može riješiti.

Sladoled, ledeno piće, koktel s kišobrančićem!

Sve me to podsjeća na moju omiljenu ljetnu destinaciju: kafić kraj plaže. Dolazi konobar i čeka moju narudžbu. A ja jednostavno naručim običnu kavu i mineralnu. Sramežljivo se propitkujem zašto se konačno ne dočepam prekrasnog plavog koktela s kišobranom. Ma jasno, već sama pomisao na ledenu čašu izaziva bolno sijevanje mojih zuba. Događa li se to i vama? 

Najvjerojatnije ste "istrošili" caklinu, sloj koji pokriva zube. Zubni vratovi vam nisu ogoljeli, prekontrolirao je to vaš stomatolog na zadnjem pregledu.

I što sad učiniti? Prvo, provjerite svoju zubnu četkicu, onu tvrdu zamijenite mekom. Umjesto uobičajene zubne paste počnite koristiti paste namijenjene preosjetljivim zubima, a koristite li vodice za ispiranje, neka budu bez alkohola. I izbjegavajte kiselu hranu i pića. Već nakon nekoliko dana i vi ćete moći naručiti svoju omiljenu ledenu čašu. Bol će biti sigurno manja, a možda i potpuno nestane.

A kada završite s ljetovanjem, posjetite svog stomatologa i recite mu što vam se događalo jer danas postoje brojni pripravci koji smanjuju preosjetljivost.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Arina_1 21.07.2012.

    Imam i ja tih problema, baš ću isprobati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare