To je to što me zanima!

Prosinečki i Boban 34 minute skupa, Alen i Murić niti toliko

Osim nekoliko prijateljskih, jedina službena utakmica koju su Zvone i Žuti odigrali zajedno u Dinamu bila je protiv Slobode 12. travnja 1987. Murić i Alen nisu igrali skupa
Vidi originalni članak

Znate li kako se zove otac Davora Šukera? Ne znate. Ali znate tko je Đuro Prosinečki, je li? E, to vam sve govori, rekao je jednom Miroslav Ćiro Blažević.

U Dinamu je imao dvojicu velikih talenata koji su kasnije napravili genijalne karijere. Veliki “talenti” bili su im i očevi, a nešto slično i danas se događa u Maksimiru. Alen Halilović i Robert Murić nade su hrvatskog nogometa, tek sedamnaestogodišnjaci s lijepom perspektivom i “talentiranim” očevima, Sejadom i Brankom. 

U doba Žutog i Zvone u klubu je stolovao Ćiro Blažević, danas je gazda Zdravko Mamić... Puno je poveznica, a zajednička bi im mogla biti i da očevi na kraju pobjeđuju. Robert Prosinečki za Dinamo je u prvom mandatu odigrao samo dvije utakmice i zabio jedan gol. Debitirao je u pobjedi protiv Željezničara 2-1, kada je zabio gol. Izašao je u 67. minuti, a Zvone Boban ušao je u 82. Brojke iz dvije velike Dinamove generacije...

Osim nekoliko prijateljskih, jedina službena utakmica koju su dvije velike nade odigrale zajedno u Dinamu bila je protiv Slobode 12. travnja 1987. Nije bila cijela, tek 34 minute odigrali su zajedno. Halilovićev transfer u Barcelonu je gotova stvar, no Murića su nakon protjerivanja u juniorsku momčad suspendirali i vrlo je vjerojatno da će otići. Kako se sada čini, dva velika Dinamova talenta za prvu momčad neće možda odigrati ni te bijedne 34 minute koliko su odigrali njihovi (davni) prethodnici. I to je veliki Dinamov poraz.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • DCM Zagreb 10.03.2014.

    e baš se Ćiro našao da nešto govori... istina je ta da su tada svi iz juniorske momčadi Dinama, koji subili najbolji u tadašnjoj Yu ali i u Europi, za potpisivanje seniorskog ugovora morali keširati Ćiri cca 20 000 maraka. oni koji nisu imali su nestali, drugi su platili, a Prosinečkom, kao najvećem tadašnjem euro i svjetskom talentu, Ćiro nije mogao ništa. zato mu je on od tada trn u oku i to je jedan od razloga odlaska Žutog iz Dinama.

  • boww 05.03.2014.

    Zalosno od svega sto je balonja zaradivao vise nego prvotimci hajduka a nije za dinamo odigrao ni jednu tekmu,zalosno sto mu je dinamo dao da se razvija i trenira u najboljim uvjetima,zalosno da klinci od17god vec gledaju profit a ne zelju za igrom i nastupom za klub za koji navijas od malena,zalosno je to da nema vise privrzenosti.i sad dal je mamic kriv il gramzljivost roditelja.a sto se tice tih mamicevih ugovora:da mamic proda mojeg sina za 10-15mil necega ma dao bi ja njemu i pola novaca za takav transfer.iovak ionak bi mi ostalo dosta.imao bi i za kucu i za auto,i bazen a bogami ostalo bi na racunu dosta i za mene i za moje najblize a i na racunu bi ostalo dosta toga.skromnost je vrlina!!

  • nopliz, nopliz 05.03.2014.

    pa dokle više o haliloviću?

Komentiraj...
Vidi sve komentare