To je to što me zanima!

Revanš sa Švicarskom je težak i baš zato je dobar izbor za nas

Dvoboj protiv Švicaraca nije debi Nike Kovača, kao što je bio Igoru Štimcu lani u kolovozu. No, ta utakmica protiv izvrsnog suparnika i za Niku nosi brojne opasnosti
Vidi originalni članak

Valja se veseliti prijateljskoj utakmici naše nogometne reprezentacije protiv Švicarske 5. ožujka u gostima. Prije nadolazećih priprema za svjetsku smotru dogodine u Brazilu dvoboj protiv jakih Švicaraca, uostalom nisu  zalud bili u prvoj jakosnoj skupini svjetskog ždrijeba, bit će izvrsna prigoda vidjeti u kakvom nam je stanju reprezentativna momčad.

Kao što smo to protiv istog suparnika uvidjeli u ljeto 2012. u debitantskoj utakmici sada već bivšeg izbornika Štimca kada  smo svjedočili krahu naše vrste, sjajna Švicarska praktički se tada u Splitu poigrala s Hrvatskom i pobijedila 4-2. Štoviše, Švicarska je bila toliko bolja da su izvjestitelji tvrdili kako je Hrvatska "tada još i dobro prošla"...

Eksperimentiranje Igora Štimca tada je skupo plaćeno, tadašnji novi izbornik već se od početka sučelio s kritikama kojih se nije mogao rješiti sve do svog odlaska.

U "uzvratnom" prijateljskom dvoboju Hrvatska će biti u drugačijem raspoloženju, ne samo osokoljena izborenom svjetskom smotrom u Brazilu već i zacijelo lišena eksperimenata. Dobar rezultat iz ove utakmica dao bi potvrdu da je naša reprezentacija na dobrom putu. Vrijedila bi nam, kao i našim igračima, spoznaja da rezultat u Splitu protiv Švicaraca nije realan odnos snaga Hrvata i Švicaraca.

Dakle, bit će to svojevrsna usporedba stanje naše reprezentativne momčadi prije godinu i pol i danas. Dakako da ne bismo željeli iznova vidjeti ono što smo vidjeli u Splitu, Pletikosu na streljani, obranu izigranu bezbroj puta, neorganiziranost i zbunjenost.

Dvoboj protiv Švicaraca nije debi Nike Kovača, kao što je bio Igoru Štimcu lani u kolovozu. No, ta utakmica protiv, ponavljamo, izvrsnog suparnika i za Niku Kovača nosi brojne opasnosti. Na drugoj strani bit će čuveni trener Ottmar Hitzfeld koji barata sjajnim igračima, Senderosom, Barnettom, Freiom, Zieglerom, Shaqirijem...

Stoga, sličan negativan rezultat i igra kao iz Splita opet bi nas uspaničili. I zato je ova utakmica dobar izbor. Dobar baš zato što je težak!

Idi na 24sata

Komentari 13

  • peter_1 30.12.2013.

    mislim da ćemo vidit razliku u pristupu kovača i nonšalanciju (zajebanciju) štimca već u prvom poluvremenu

  • SWEET CHILD 29.12.2013.

    Dobar odabir reprezentacije za probu...

  • trpaj89 29.12.2013.

    Opasnost poput Freia...a covik se povuka i sad sportski direktor Luzerna..

Komentiraj...
Vidi sve komentare