To je to što me zanima!

Rusi su OK dok ne daju Vučiću rakete koje gađaju Zagreb...

Rusi su OK. I onda ruski predsjednik Vladimir Putin spusti u Beograd, u krilo frustriranog četničkog šegrta, najmoderniji protuzračni sustav S-400, koji stubokom mijenja stratešku ravnotežu između Srbije i Hrvatske...
Vidi originalni članak

Ruski veleposlanik u Hrvatskoj, Anvar Azimov, simpatičan je čovjek i iskusan diplomat, stare, ozbiljne škole koji se jako trudi pokazati kako je službena Moskva naklonjena Hrvatskoj. I kad se zagrebe po površini, tako i izgleda. Ruske banke, pogotovo one koje nježno kontrolira Kremlj (a koje ne kontrolira?!), uložile su napor i pomogle sanirati srušeni Todorićev Agrokor, možda najvažniji projekt Plenkovićeve vlade. Rusi stalno rajcaju domaće i strane kibicere kako bi otkupili MOL-ove vlasničke udjele u Ini (kao da ostatak u Budimpešti, zapravo, nije pod njihovom kontrolom).

Moskva distribuira i većinu zemnog plina na hrvatsko tržište. Mrtvi-hladni su zbog gradnje LNG terminala na Krku, koji će, kažu naši, diversificirati izvore plina. Čak ih i ne nervira posebna Plenkovićeva naklonost vladi u Kijevu, koja se bori protiv ruske aneksije Krima i okupacije istočnog dijela zemlje. Rusi su, dakle, OK. Baš onako kako to često ponavlja ambasador Azimov. I onda ruski predsjednik Vladimir Putin spusti u Beograd, u krilo frustriranog četničkog šegrta, najmoderniji protuzračni sustav S-400, koji stubokom mijenja stratešku ravnotežu između Srbije i Hrvatske.

Da ne bude zabune, rakete sustava S-400 dosežu nebo nad Zagrebom i većinu zračnog prostora u Hrvatskoj. To nije postupak prijateljske vlade, to je po svemu prizemna provokacija u trenutku u kojem je NATO, kako je to jučer opisao francuski predsjednik Macron, zapao u stanje moždane smrti. I ostaje otvoreno pitanje hoće li Sjedinjene Države s Trumpom, nastavio je Macron, stati iza svojih saveznika u NATO-u. I iza Hrvatske. Francuski predsjednik ozbiljno kaže da je došlo vrijeme nove procjene stvarnosti Sjevernoatlantskog saveza i šalje gotovo blasfemičnu poruku kako je Europa na rubu ponora jer nije u stanju kontrolirati svoju sudbinu. Ako se ne počne ponašati kao globalni igrač. Mi u Hrvatskoj imamo loša iskustva s Europom iz 1991. Nije to lako zaboraviti.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • ljubica ljubičica_1 22.11.2019.

    A zašto bi Srbi gađali Zagreb?Kad više u Hrvatskoj nema ni 5% Srba.Nevjerujem u rat između Srba i nas.To je samo glupost .

  • MarijanGrdašić 10.11.2019.

    Mi govorimo i pišemo o Rusima, oni su ovdje vlasnici Hrvatske zemlje!!!! pogledajte strukturu vlasništva Agrokura ..... Ruske banke profitiraju i dalje. Pod jedan pogrešno je bilo da smo postali članica Nato saveza jer je to samo trošak a koristi nikakve. Da nas neka država članica napadne i Nato bi pomogao! Da nam treba pomoć, osnažili bi embargo oružja, da tisuće naših građana umiru u mukama, komentirali bi to na telki uz čips i koka kolu. Toliko o saveznicima.

  • abava 09.11.2019.

    Pa što. I nama će naši saveznici Amerikanci dati rashodovani bager. Samo treba povisiti izdvajanja za NATO na 12%. I slati vojsku gdje god kažu. Što više vojske.

Komentiraj...
Vidi sve komentare