To je to što me zanima!

Splićani su prvaci nemogućeg: Hrvatski je bob isto iz Splita...

Nemaju travnati teren za tenis, ali pobjednika Wimbledona imaju. Sjećate li se hrvatskog boba? Nije teško za pogoditi. Bob je također iz grada podno Marjana
Vidi originalni članak

Izmislite sport za deset godina Split će stvoriti državnog prvaka, kazao je jednom zgodom Luka Radman i uopće nije bio daleko od istine.

Splićani se vole pohvaliti da žive u “najsportskijem gradu na svitu”, u kojem je odraslo čak 199 olimpijaca, koji su se okitili s 93 olimpijske medalje u deset različitih sportova.

Grad u 15 godina, a opet, iznjedrio je državnog prvaka u skijanju Marina Marušića. Pa bob-posadu koja je nastupila na Zimskim olimpijskim igrama, a u njoj je bio i bivši veslač Igor Boraska, prvi Hrvat na ljetnim i zimskim Igrama.

Nema Split ni travnati teniski teren, ali ima pobjednika Wimbledona Gorana Ivaniševića te još trojicu svjetskih velikana, odraslih u istoj, dvjestotinjak metara dugoj ulici Put Firula, Nikolu Pilića, Željka Franulovića i Marija Ančića.

Nije Split imao ni poštenu atletsku stazu, ni sprave, ali je iznjedrio Blanku. Nemoguće? Budite ozbiljni, u Splitu ništa nije nemoguće...

Idi na 24sata

Komentari 21

  • zg_cinik 30.12.2015.

    svaka čast Splitu, al ja čestitam svima...ne samo Dalmatincima i hajdukovcima...

  • Hooligan 26.12.2015.

    Najsportskiji grad na svitu ☺

  • NIAGARA 25.12.2015.

    Sretan Božic!

Komentiraj...
Vidi sve komentare