To je to što me zanima!

Uvijek krivi drugi: Ponavljanje je majka mudrosti, ili nije...

Nerad i nered, koje su ostavile bivše (i sadašnja) vlasti, svaki dan utječu na naš život. Ne znamo kako se boriti s nezaposlenošću i općom depresijom
Vidi originalni članak

“Protunaravni sustav ostavlja nam u naslijeđe pogubne posljedice. Poremećaji u sustavu vrijednosti rađali su bijegom ili apatičnošću mudrih i sposobnih, a napredovanjem nesposobnih i bezobzirnih karijerista. Izmjena tako poremećenog vrijednosnog sustava bit će težak i dugotrajan posao, ali ga treba odmah započeti u svim sferama i porama života.”

Ovo su rečenice s kojima bi se vjerojatno svi složili. Osjećamo kako nerad i nered, koje su nam ostavile bivše (i sadašnja) vlasti, svakodnevno utječu na naš život. Ne znamo kako se boriti s nezaposlenošću, krizom i općom depresijom. Svjedočimo kako nam najsposobniji odlaze iz zemlje, a u posljednje vrijeme i oni koji samo skupe novac za kartu. O napredovanju nesposobnih, uhljebljavanju podobnih i kadroviranju po stranačko-rodbinsko-prijateljskim načelima mogli bismo napisati čitavu biblioteku. A da promjene takvog stila vladanja trebaju početi, odmah bismo potpisali. Jedini je problem što ovaj govor s početka teksta nije nastao ovih dana, u netom završenoj predsjedničkoj kampanji ili u ovoj parlamentarnoj koja se tek zahuktava. Nije on napisan ni za izbore 2011., ni za izbore 2007. I tako bismo mogli redati u nedogled. 

Ove rečenice je pred Saborom prije 25 godina izrekao Franjo Tuđman. Slagali se mi s njegovom politikom ili ne, činjenica je da je dobro dijagnosticirao probleme. On ih je, doduše, vezao s posljedicama bivše socijalističke države. Nažalost, ništa se nije promijenilo u tih četvrt stoljeća. Jedino naši političari svoju nesposobnost ne opravdavaju “Jugoslavenima”, nego HDZ-ovcima, SDP-ovcima itd. No nitko od njih nije napravio ništa kako bi se stanje promijenilo svih ovih godina. To je pokazatelj kakve su nam vlasti i vlade defilirale Markovim trgom i Banskim dvorima. A sve njih smo mi izabrali.


Idi na 24sata

Komentari 21

  • kokaza5 10.02.2015.

    Ah, naravno da je tako. Ovaj narod jednostavno ne zna izabrati, stvoriti državu prosperiteta. Biraju što im se nudi lijepo upakiranom retorikom, sposobni i pošteni ne idu u politiku....jadna nam majka.

  • bee happy 30.01.2015.

    Da, dobro si to rekao Ivanušu,ali ima tu još nešto. Prvo zašto svatko od sebe ne krene. Zašto svatko ne krene u svom okruženju djelovati. Ukazivati na probleme, tjerati institucije i službe da ade svoj posao. Ja osobno to radim pa me za ludog drže. Mišljenja sam kad bi svatko tako od sebe krenuo proces promjena bio bi puno brži. Ali...lakše je kartu u džep i bježi što dalje

  • nomen est omen_2 30.01.2015.

    demokracija zahtijeva sazrijevanje. drustvo zahtijeva sazrijevanje. sazrijevanje zahtijeva godine i godine..

Komentiraj...
Vidi sve komentare