To je to što me zanima!

Zamislite ovo! Plenković zove HDZ da se bori protiv korupcije

"HDZ mora biti predvodnik u borbi protiv korupcije i kriminala", poručio je sinoć Andrej Plenković. I upravo zato što se HDZ bori protiv korupcije, korupcija je ovu zemlju, na čelu s HDZ-om, doslovno oglodala do kostiju.
Vidi originalni članak

Počela je korizma. Čega se HDZ odrekao? Korupcije.

"To je ono što naši ljudi očekuju, žele da se iskorijeni korupcija, da se borimo protiv kriminala", poručio je Andrej Plenković na sinoćnjem skupu povodom 30. godišnjice Prvog općeg sabora HDZ-a.

"Tu HDZ mora i treba biti predvodnik", reče šef HDZ-a, "to je jedino jamstvo da budemo uspješna i razvijena država, upravo onakva kakvu su sanjali naši utemeljitelji i svi oni koji su dali najviše za Hrvatsku, a to su hrvatski branitelji".

Zvuči kao preuranjena prvoaprilska šala. Ili kao nastavak karnevalskih "šala i satira". 

Ali je simbolično da je Plenković ovakvu poruku poslao upravo na godišnjicu prvog sabora HDZ-a, kako bi nas podsjetio da je HDZ rodonačelnik korupcije, da je trideset godina gradio ovu državu na korupciji, da su je upravo takvom sanjali "njezini utemeljitelji" i da se danas nalazi na čelu države koja se raspada zbog korupcije i kriminala.

Upravo zato što HDZ vodi borbu protiv korupcije, ta korupcija oglodala je ovu zemlju do kostiju.

Jer, iskorjenjivanje korupcije u ovoj državi treba početi u HDZ-u, a ne na čelu s HDZ-om.

Korupcija u sigurnim rukama

Zanimljivo, Plenkovićev ratnički antikorupcijski poklič poklopio se s pismom koje je ovih dana GONG uputio GRECO-u, specijaliziranom antikorupcijskom tijelu Vijeća Europe, u kojem je optužio Plenkovića za opstrukciju rada i napade na Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, kao neovisno antikorupcijsko tijelo.

Tako izgleda kad se HDZ bori protiv korupcije.

Ipak, Plenkovićeva poruka nije bila upućena hrvatskoj javnosti, već HDZ-ovu članstvu koje uskoro odlučuje o novom stranačkom vodstvu. 

Dok njegovi konkurenti vode kampanju na svjetonazoru, Plenković je odlučio voditi kampanju na korupciji. Svatko se češe gdje ga svrbi.

Kako bilo, korupcija je u sigurnim rukama.

Ne oduzima kisik

Ako je HDZ taj koji će se protiv nje boriti, onda nema bojazni da će se ona ikada iskorijeniti.

HDZ neće uskraćivati kisik stranačkom organizmu koje raste, jača i širi se zahvaljujući korupciji.

HDZ se počeo poistovjećivati s korupcijom, ne samo zato što je više od dvadeset godina na vlasti u ovoj državi, već i zato što je korupciju na svim razinama učinio nezaobilaznim elementom svakodnevice, od mjesta u vrtićima preko zapošljavanja do državnih projekata.

Bori protiv samog sebe

Pogledajmo samo Plenkovićevu vladu. Deset smijenjenih ministara, od kojih je većina otišla pod sumnjama u korupciju ili kriminal. Najveća afera u mandatu bila je afera Borg u kojoj se pod državnim pokroviteljstvom omogućilo isisavanje novca iz uništenog Agrokora. Koncerna također izgrađenog na korupcijskim jaslama HDZ-a.

Kad bi se HDZ želio boriti protiv korupcije, trebao bi se boriti protiv samoga sebe. 

Protiv svoje prirode, protiv svoje okosnice, protiv svog temelja.

Od utemeljitelja Franje Tuđmana koji je raširio krila korupcije, preko onih branitelja koji su se statusa dokopali korupcijskim metodama, pa sve do pravosuđa, sudstva, policije i svih razina vlasti, korupcija je duboko upisana u genetski kod HDZ-a. 

I kad predsjednik HDZ-a poziva na borbu protiv korupcije, znamo da se zapravo nemamo čemu nadati.

Ostale kolumne Tomislava Klauškog pogledajte ovdje. 

Idi na 24sata

Komentari 87

  • 26.02.2020.

    Bravo Pelenkovicu--HDZ mora biti prvi u borbi protiv korupcije-kako kad si ti prvi vodja korumpiranog hdz.a gdje je 90% korumpiranih hdz-ovaca i jos toliko uhljeba

  • lale03348 26.02.2020.

    i HDZ-ci kad krećete u borbu protiv sebe????,,jer vi ste ti koji ste korupciju,pljačku,i bezvlađe doveli do vrhunca,vi ste ti koji su pokrali državu i narod,vi ste ti za koje zakoni ne vrijede,vi ste ti koji su na tisuće uhljeba i lažnih branitelja izmislili,vi ste ti koji su izmislili grupu BORG koja je pokrala milijune iz agrokora,,vi ste ti čiji ministri lažiraju potpise za referendum oko istambulske,,vi ste ti koji su 14 ministara zbog korupcije i kriminala smjenili,vi ste ti čiji ministar pod luksuznu vilu sa bazenom je štalu i pašnjak prijavio itd itd,,ii tako bi mogao do sutra ,,el tako HDZ-ci,ili ti lažni domoljubi,koji jednu ruku na srcu držite a sa drugom gladate gdje što ukrasti,,a sada vi najavljujete borbu protiv korupcije,,koji se i ne sramite svojih pljački i nedjela,licemjerčine da glava zaboli.

  • lale03348 26.02.2020.

    ja ovakvo licemjerstvo,ovakvu pljusku građanima,ovakvo smijanje građanima u lice kakvo je izveo Plenković nikad nisam vidio,da on kaže da se moraju boriti protiv korupcije a mafiješ ga drži na vlasti,a kolinda nosila tortu kriminalčini,14 ministara mu zbog korupcije i kriminala smjenjeni,Brkić,Saucha i još mnogi kriminalci mu drže stolicu da sa vlasti ne padne,,aaaaaaaaaaaaaaa Plenkoviću i hdz-ci,pa zar ovo nije samo dno dna u vašem bezobrazluku,i ismijavanju naroda?????????????????ovo je stvarno prošlo svaku mjeru dragi mutavi narode što nam rade i kakve budale smatraju da smo kao narod.

Komentiraj...
Vidi sve komentare