To je to što me zanima!

Živjeti sa ženama je teško, bez njih - tko bi uopće htio živjeti?

Žene će se šutke odreći Uskrsa, Badnjaka, rođendana i rintati od jutra do sutra... Zauzvrat će dobiti još jedno "priznanje" - živjeti sa ženama je teško...
Vidi originalni članak

Psovali ste lektiru dok ste čitali Rat i mir ili ste digli ruke nakon samog pogleda na debele knjižurine? Sofija Tolstoj nije - hrvajući se sa stravičnim rukopisom i još gorom naravi svog Lava, neumorno je prepisivala i redigirala romane. Romane Lava Tolstoja, ne Lava i Sofije Tolstoj. Požrtvovnost na koju bi malo koji muškarac pristao. Najveće "priznanje"  koje je Sofija i sve druge neznane junakinje dobila je uzrečica  -  "iza svakog  uspješnog muškarca stoji žena".

A zašto ne bi stajala pored? Jer i nakon stoljeća borbe za ravnopravnost, biti žena znači odricanje i odrađivanje posla bez najobičnijeg "hvala". Ako "glava" obitelji i obavi pokoji izlet u kućanske poslove, to sasvim sigurno neće biti za proljetno čišćenje. Možda će se prihvatiti krečenja, popravljanja auta ili slavine , ali ne i Domestosa, glačala ili magične krpe. I naravno za svoje (više ili manje spretno) pridržavanje četvrtog ugla, "muško u kući" će tražiti velered Kralja Tomislava. 

A žene će se šutke odreći Uskrsa, Badnjaka, za rođendane (svoje ili tuđe) će rintati od jutra do sutra... I dok će "jači" spol eventualno otići u lov na poklone, onaj nježniji, brižniji i odgovorniji će tjednima pripremati bakanalije, čistiti i glancati. Zauzvrat  će dobiti još jedno "priznanje" - živjeti sa ženama je teško, ali bez njih još i teže. Ćudljive su, govore u šiframa... No "promjena raspoloženja" ne bi bilo kada bi, umjesto karanfila na Dan žena dobile pomoć ili barem "hvala" preostalih 364 u godini. Nešto više, poput iste plaće za isti posao ili pravednije podjele zadataka u kući ionako se čine predaleko. Ali za razliku od muškaraca, žene neće dopustiti da zbog nepravde trpe njihova djeca, muževi, braća, kolege...  I dalje će nadljudskom vještinom žonglirati između posla, djece, doma. 

Drage moje, možda niste brže od metka i rendgenski vid vam ponekad zakaže, ali sasvim sigurno ste superjunakinje. 

Zato, živjeti sa ženama jest teško, ali bez njih - pa tko bi uopće htio živjeti?   

Uživajte i u ostalim iznenađenjima koja smo pripremili za vas u specijalu Samo za žene!

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ivanmatko76 09.03.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • takoy 09.03.2012.

    nisi upoznao moju onda

  • abava 08.03.2012.

    Život bez životinja bio bi zbilja loš, a bez žena- savršen!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare