To je to što me zanima!

Osim bogate ponude kolača, traže se sve ljepši prostori, kaže poduzetnica Jasmina Bagarić

Nakon 8 godina i 3 objekta, Magnolia slastice mogu se pohvaliti bogatim iskustvom. Razgovarali smo s vlasnicom i jednom od uspješnijih poduzetnica koje su među prvima postavile trend dolaska u slastičarnice kao mjesta za okupljanje
Vidi originalni članak

Od vrhunskih kolačića, šarenih macaronsa i kremastih muffina do svečanih rođendanskih ili svadbenih torti, ova slastičarnica nema ni dana odmora, svjedoči suvlasnica Magnolia slastica Jasmina Bagarić.  

Osim kreativnih slastičara koji stalno rade na osmišljavanju nove ponude, Magnolia slastice trenutno ima još jedan poslovni projekt na kojem revno radi. Riječ je o otvorenju četvrtog Magnolijina slastičarskog objekta na zagrebačkoj adresi - ovog puta u Kaptol centru

Osebujne vlasnice i njihov kult kolača

Uz Jasminu Bagarić, Magnolia slastice vodi njezina majka Rosanda Jelinić, kojoj je oduvijek bio san otvoriti slastičarnicu. Majka i kći rodom su iz Slavonije, gdje je, kažu, kult kolača bio pomno njegovan. U njihovu domu kolači su se radili na dnevnoj bazi, uvijek s mnogo pažnje i ljubavi. 

- Odrastajući, bilo je posve normalno da radnim danom imamo neki dizani kolač, a nedjeljom slatki, neki kremasti. Pri tome se,  naravno, pazilo na sezonske namirnice. Ljeti se nije pravila torta od oraha niti se zimi pravila torta od malina. Ta kultura konzumiranja i pravljenja kolača bila je zapravo temelj odluke da se bavimo slastičarstvom - počinje svoju priču Jasmina Bagarić.

Više ovakvog sadržaja pročitajte u specijalu Kvaka24.

Slatki početak 

Prvi Magnolijin dom bio je u Trakošćanskoj 17, gdje je proizvodnja imala nepunih 50 kvadrata te jednako toliko ugostiteljskog prostora na terasi, a danas posluju na čak 300 kvadrata. Ipak, u početku je i to bilo dovoljno, a kako je došlo do ovog poduzetničkog pothvata, Jasmina nam je spremno objasnila.

- Kad je moja mama otišla u mirovinu, došla je na ideju da otvorimo slastičarski biznis. Ja sam tad već imala dvoje djece, razmišljala sam o tome hoću li se baviti pravom, koje sam studirala, i uživala u modnom poslu sa svojom partnericom. Da ne pričam gdje sam sve živjela, na relaciji Hrvatska - SAD, ali i u Grčkoj, Španjolskoj, Italiji, Libanonu... - prisjeća se.

Ipak, Jasmina je vjerovala u svoju majku i njezinu viziju. Rasli su polako i postupno te su svake dvije godine otvarale nove poslovnice, zapošljavale dodatno osoblje, povećavale kapacitete proizvodnje i kupovale nove strojeve. 

Na pitanje o poteškoćama u poslovanju Jasmina sretno odgovara da se ne može prisjetiti nijedne. Uvijek je sve teklo kao po loju, a čak su i u jednom trenutku, uređujući jednu od poslovnica, podignuli kredit s 0,25% kamate. Uz to su za nove strojeve jednom prilikom dobile bespovratna sredstva preko Hamaga od Europske unije.

Slastičarnice su postale nova in mjesta okupljanja

Magnolia slastice radno je mjesto mnogih slastičara u čijim spretnim rukama leži prepoznatljiva kvaliteta Magnolijinih proizvoda. Jasmina Bagarić bez puno zadrške kaže da je kombinacija njihova znanja, zalaganja, inovativnosti i stručnosti ono što čini ovu slastičarnicu. 

- Osobito smo ponosni na to što naši djelatnici rade dugi niz godina, što su vrlo zadovoljni poslom i što situaciju davanja otkaza gotovo pa ne poznajemo. Sve su to dragi mladi ljudi, raznih nacionalnosti... Zato se vrlo često dogodi da funkcioniramo na engleskom jeziku, ali kako je to slastičarska struka, i bez razgovora svima je sve jasno - opisuje radnu atmosferu Jasmina.

Nikad se nisu uspoređivale s drugima nego uvijek nastoje biti bolje u usporedbi s poslovanjem iz prošle godine. Iz tog razloga svu svoju snagu, sredstva i znanje konstantno ulažu u sve ljepše i ljepše prostore, koji su se pokazali kao izrazito bitan kriterij u privlačenju gostiju. Naravno, uz lijep prostor, podrazumijevaju se najkvalitetniji slatki proizvodi

Jasmina nam objašnjava da slastičarstvo više nije ono što je bilo prije 15 ili 20 godina. Prije su bile jedna ili dvije slastičarnice u cijelom gradu, koje su nudile kremšnite i možda još nekoliko vrsta kolača. Kad se naručivala torta, nije bilo mnogo biranja, a danas ono podsjeća na naručivanje spavaće sobe, šali se Jasmina.

- Gotovo sam sigurna da imamo najkvalitetnije majstore slastičare i majstore ukrašavanja u našem gradu, koji uspijevaju zadovoljiti svaku želju. Slastičarstvo kao djelatnost se promijenilo, dobilo je veće značenje. Sretni smo što je ta djelatnost nametnula ovako visoke standarde jer to nam je vječna motivacija u poslovanju - zaključuje Jasmina Bagarić, koja nam je zagonetno dodala da su Magnolia slastice tek na prvoj četvrtini svojeg puta. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Magnolija - Sranje 18.01.2024.

    ZAŠTO SE NE ZATVORE SMRADOVI KOJI NE ISPLAĆUJU PLAĆE? SAMO BRIŠITE KOMENTAR.. ISTA STOKA KO I ONI

  • mrTrobec 31.07.2023.

    dugogodišnji radnici a postoje tek 8 godina

  • Andjelica 14.11.2021.

    Sve napuhano tortu smo dobili plavu boja se cjedila sa nje

Komentiraj...
Vidi sve komentare