To je to što me zanima!

5 trikova kako od starog mesa dobiti mekane i sočne odreske

Koliko puta vas je vilica zaboljela dok ste pokušavali sažvakati komad mesa koji se u startu činio kao da će biti mekan i sočan, a nakon pripreme se pretvorio u "đon od cipele"?
Vidi originalni članak

Da vam se to ne bi događalo, odnosno da bi meso bilo mekano i sočno nakon pripreme, posegnite za nekim trikovima. Oni će čak i meso stare krave pretvoriti u fini odrezak. Vjerovali ili ne, pomaže čak i cola.

Ove namirnice će omekšati meso:

Voće Za omekšavanje mesa su odlični ananas, jabuka, kruška i mango. Ako je potrebno, ogulite voće, a zatim ga narežite na tanke kriške. Meso prekrijte kriškama voća i neka se tako dinsta ili peče u pećnici. Voćni sokovi će omekšati meso.

Rižino vino Pripremite marinadu od malo rižinog vina, maslinovog ulja te naribanog luka i jabuke. Meso stavite u ovu marinadu i ostavite u hladnjaku preko noći. Osim što će dobiti nevjerojatan okus, bit će mekano kao putar.

Cola ili Pepsi Cola napitci su odlični za omekšavanje mesa prije prženja, posebno ako se radi o debelim šniclama. Sve što trebate napraviti je ostaviti meso u coli ili Pepsiju deset minuta. Potom ga izvadite da se osuši i pržite u ulju uz dodatak crnog papra. Bit će odlično.

Limun Mariniranje mesa u limunovom soku u trajanju od pola sata prije pripreme je dovoljno da ga omekša.

Ocat Možete koristiti i ocat, ali u tom slučaju meso bi u njemu (zapravo u marinadi na bazi octa) moralo stajati preko noći kako bi dovoljno omekšalo, otkriva Bright Side

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Brucka 16.10.2017.

    Vino,Ananas,Mango,rizino ovo ono-pa ja kad bi to sve pokupovao-ja si mogu kupit teletine od 3-4-5 mj i nemam tih problema!!

  • MOC JE U ZNANJU 14.10.2017.

    U zadnje vreme samo piletinu konzumiram . Hahahahaaaa

  • Cukrena 14.10.2017.

    Moja susjeda stavi malo sode bikarbone u jelo..kaže da to omekša meso....nisam probala..

Komentiraj...
Vidi sve komentare