To je to što me zanima!

Advent u Zagrebu doista je hit - ova sezona bila je rekordna!

Advent u Zagrebu pravi je dokaz da se trud uvijek isplati. Mnoštvo događanja i apsolutna iskorištenost prekrasnog Zagreba prepoznata je od strane turista i to u rekordnom broju ove godine
Vidi originalni članak

Nije nepoznanica da je Zagreb ovog Adventa vrvio ljudima. Rijeke turista obilazile su sva gradska događanja i to se pokazalo i u službenim brojkama.

Zagreb je u odnosu na isto razdoblje prošle godine ostvario porast broja noćenja od čak 50 posto, objavila je Zagrebačka turistička zajednica, a piše Tportal. Samo od 1. do 18. prosinca ostvareno je 34 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani.

U proteklih mjesec i pol ostvareno je 120.000 dolazaka i 230.000 noćenja. 

Povećanju broja gostiju pridonio je i bogatiji sadržaj. Zbog Adventa, Croatia Music Week festivala, Snježne kraljice te utrke skijaških legendi produljio se boravak turista - koji sada u prosjeku u gradu ostaju dva dana.

Najviše stranih gostiju bilo je iz susjedne BiH, Italije, Austrije, Srbije, Slovenije, SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Južne Koreje i ostalih azijskih zemalja, stoji na stranicama Info Zagreb.

Domaći gosti ostvarili su 36.000 noćenja što je 26 posto više nego lani. 

Upravo zbog dobrih rezultata, Ledeni park i klizalište na Tomislavovu trgu bit će otvoreni još tjedan dana - do 15. siječnja. Hoteli, hosteli, ali i mnogobrojni apartmani i dalje su puni turista. 

 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • RedRidingHood 10.01.2017.

    Još malo o slavljenju božićnih radosti :) https://theredridinghoodsite.wordpress.com/2016/12/27/christmasing/

  • OrcaPerestrojka 09.01.2017.

    Ako je žderanje knedli i kobasica Advent onda neka sve ode u PM.

  • Judita👥 09.01.2017.

    ove god.nismo išli, prošle god ok, ali ništa posebno

Komentiraj...
Vidi sve komentare