To je to što me zanima!

Aute mogu dignuti glavom, a prijatelje odvući očima

Dok mu je auto na glavi, i najmanji trzaj mogao bi ubiti Johna jer rukama ne bi mogao izdržati toliku težinu i auto bi ga samo poklopio
Vidi originalni članak

Podizanje džipa golim rukama izaziva divljenje, no Englez John Evans je 1999. samo snagom vrata pune 33 sekunde na glavi nosio i balansirao - auto te tako ušao u Guinnessovu knjigu rekorda. Ovaj nenadmašni zabavljač željan uvijek novih izazova postavio je 25 rekorda u 11 Guinness kategorija, a na glavi je prije Minija držao i motocikle, čamce, perilice, ljude i bačve piva. John je velik dečko, nešto viši od dva metra i teži 158 kg, no dok mu je auto na glavi već i najmanji trzaj ili slučajni dašak vjetra može narušiti ravnotežu što bi bio kraj puta za engleskog diva jer rukama ne bi mogao izdržati toliku težinu. No za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda ljudi su osim glave naprezali i mnogo bizarnije dijelove tijela. Chayne Hultgren 2009. u Milanu je povukao 412 kg tereta, odnosno petero prijatelja, ali ne rukama, nego očnim kapcima. Ovaj neobičan Australac je dva puta u nizu osvojio svjetsko prvenstvo u uličnoj zabavi, a za sada drži šest svjetskih rekorda. Jedan od neobičnijih je gutanje mačeva, a kauboj ih je odjednom uspio progutati čak 18. Pakistanac Zafar Gill nema tako jako oko, ali ima uho kojim je 2009. podigao devet kilograma.

Gađale ga munje, a on poginuo zbog ljubavi
Između 30-te i 65-te godine Roya Clevelanda Sullivana grom je udario čak sedam puta, no on ih je sve preživio. Šanse da čovjeka udari grom tijekom jedne godine su 750 000:1, no “čovjeka munju” je prodrmao svake pete godine pa je lako ušao u Guinnessovu knjigu rekorda. Roy je poginuo 1983., u 71. godini, tako što si je prosvirao glavu sačmaricom nakon što ga je ostavila žena.

Ako treba, dignut će aute i razbacati vrtne kosilice
Poručnik Hightower iz “Policijske akademije” nije jedini koji aute diže poput pera. Vatrogasac Chris Hickman je 2008. podigao velikog gradskog terenca 30 cm od poda dajući ostalim vatrogascima vremena da izvuku zarobljenog vozača. Marie Payton iz Teksasa s lakoćom je uhvatila i bacila vrtnu kosilicu koja je skoro pregazila njenu kćer. Sutradan ju nije mogla niti podignuti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • IP95 19.09.2010.

    je,je je k.... dizen avion :D

  • ieleja 19.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare