To je to što me zanima!

Bakar postaje nova zvijezda svjetske kozmetičke scene

Inovativna beauty scena posvetila se bakru kao novom sastojku koji, nakon zlata i srebra, postaje apsolutna zvijezda formula za sve tipove kože te rješavanje akni
Vidi originalni članak

Bakar, zahvaljujući naprednim svojstvima, postaje sve traženiji u formulama za tretiranje akni te balansiranje problema masne i suhe kože. Ima ključnu ulogu u proizvodnji kolagena i vezivnog tkiva kože te podržava proizvodnju melanina, hormona odgovornog za boju kože i kose.

- Bakar je jedan od prirodnih elemenata u tragovima u ljudskom tijelu. To je esencijalni mineral koji je ključan za niz procesa u koži. Peptidi bakra u suradnji s aminokiselinama dio su metabolizma – komentirala je Katherine Pye, direktorica kompanije Wildsmith Skin za Vogue.

Pošto je bakar već u tijelu, apliciranje krema i seruma s bakrom ima smisla, pošto naše stanice već znaju kako ga prihvatiti i gdje ga smjestiti.

- Dokazano je da bakar u kozmetici potiče proizvodnju fibroblasta, kolagena i elastina te jača prirodnu barijeru kožu. Znači da ima snažan anti-age efekt te je idealan za sve tipove kože – ističe Pye.

Bakar je pokazao značajna svojstva i za kožu koja se obnavlja, primjerice od ožiljaka ili akni.

- Bakar je antibakterijski i antifungicid, što ga čini sastojkom primjenjivim u niz formula za njegu i zdravlje naše kože – zaključuje Pye.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare