To je to što me zanima!

Barbika u svemiru: Prolazi istu obuku kao i pravi astronauti koji se spremaju za misije

Barbika u verziji talijanske astronautkinje Samanthe Cristoforetti trebala bi nadahnuti djevojčice da razmisle o karijeri u istraživanju svemira te općenito o STEM području
Vidi originalni članak

Da bi obilježio tjedan svemirske šetnje od 4. do 10. listopada, koji je ove godine posvećen ženama u svemiru, proizvođač igračaka Mattel Inc. surađivao je s Europskom svemirskom agencijom (ESA) i Samanthom Cristoforetti koja se priprema za svoju iduću misiju na Međunarodnoj svemirskoj stanici u travnju.

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kao dio projekta, lutka nalik Cristoforetti na izvjestan način slijedi pripreme koje svaki astronaut prolazi uvježbavajući se za misiju u svemiru, putujući i plutajući na letu u bestežinskom stanju iz baze ESA-e u Njemačkoj. 

- Lutkica Samantha je bila na paraboličnom letu pa već ima neko iskustvo s bestežinskim stanjem - kaže 44-godišnja Cristoforetti u videoporuci. 

- Doista se nadam, uspijemo li pobuditi neko oduševljenje u djevojčica... možda ... će te snimke zapaliti iskru u srcima nekih od njih i to će biti čudesno - dodala je.

Barbika ne samo da prolazi pripreme već svoje iskustvo dijeli i s pratiteljima na svojoj web stranici, a prihodi projekta Samantha Cristoforetti Barbie doll donirat će se organizaciji Žene u svemiru koja će financirati stipendije za studentice.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 06.10.2021.

    St....❤

Komentiraj...
Vidi sve komentare