To je to što me zanima!

Bebe kornjače pojavile su se na Galapagosu nakon 100 godina

Pronalaženje ovih kornjača dokaz je da napori za očuvanje kornjača pomažu obnovi otočnog ekosustava, koji je, možda, nepovratno, oštećen od 17. stoljeća
Vidi originalni članak

Nakon sto godina pronađene su bebe kornjače na Galapagoškom otočju.

Ovo je ogromna vijest za ovu vrstu koja se stoljećima bori za preživljavanje. oslanjajući se na ljude koji odgajaju mlade kornjače uzgajane u zatočeništvu dok ne budu dovoljno velike da ne postanu plijen štakorima i grabežljivcima.

POGLEDAJTE VIDEO (o kornjači Diego koji je star 100 godina):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pronalaženje ovih kornjača dokaz je da napori za očuvanje pomažu obnovi otočnog ekosustava, koji je, možda, nepovratno, oštećen od 17. stoljeća.

Štakori predstavljaju najveću prijetnju populaciji kornjača od njihova slučajnog ulaska na otok brodovima koji su ih bili puni. Štakori uništavaju gnijezda i jedu jaja i novorođenčad brojnih otočnih vrsta, nanoseći tako puno više štete nego samo populaciji kornjača.

MISLI DA JE I ON MAČKA Pit bull se ponaša isto kao i mačke s kojima živi - preslatko

Srećom, otok Pinzón, dom novorođenih kornjača, proglašen je oslobođenim od štakora 2012. godine, a rezultati se već pokazuju, prenosi The Rainforest Site.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ..D a r k w o o d.. 17.08.2020.

    Kaže SADGHURU-yogi, život nije utrka, ako se utrkuješ onda želiš pobijediti a da bi pobijedio u toj utrci to znači da moraš umrijeti jer si došao na kraj puta! Kornjače koje su dugovječne a trome i spore najbolje to dokazuju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare