To je to što me zanima!

'Bijesni muškarci su muževni, odlučni i snažni, dok su ljutite žene naprosto histerične'

'Iskazivanjem bijesa muškarcima raste utjecaj, dok ženama pada. Ovi različiti učinci daju do znanja kako žensko mišljenje još uvijek nije relevantno u donošenju društveno važnih odluka'
Vidi originalni članak

Istraživači su testirali 210 studenata tako što su simulirali sudsku parnicu. Podijelili su ih u skupine po šestero i dali im dokaze, a oni su poput odvjetnika trebali dati sve od sebe da svojega klijenta oslobode optužbe. Jednom je vođa skupine bila žena, drugi put muškarac.

POGLEDAJTE VIDEO Namirnice koje pomažu kod stresa:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon donošenja "presude", istraživači su ocijenili koliko su osjećajni, ljutiti, utjecajni, iskreni, omiljeni, kompetentni i racionalni bili sudionici u iznošenju stavova. Zaključak je istraživanja da je u slučaju u kojem je žena iskazivala ljutnju i bijes, ona gubila utjecaj, kredibilitet i podršku, dok je muškarac u istoj situaciji dobivao na važnosti.

'NIJE IM LAKO' 'Jadno muško': Evo kako većina njih izgledaju dok žene kupuju

'Bijesni muškarci su muževni, odlučni i snažni, dok su ljutite žene naprosto histerične - barem je takva percepcija ženskog i muškog ponašanja. Dok će žene nerijetko biti osuđivane ili promatrane kao napadne ako jasno i glasno kažu svoje mišljenje, za isto to će pripadnici jačeg spola biti nagrađeni', zaključak je studije Sveučilišta Arizona.

- Iskazivanjem bijesa muškarcima raste utjecaj, dok ženama pada. Ovi različiti učinci daju do znanja kako žensko mišljenje još uvijek nije relevantno u donošenju društveno važnih odluka - kazali su istraživači.

Tenisačica Serena Williams prije nekoliko godina je bila kažnjena u iznosu od gotovo 555.000 kuna jer je za vrijeme meča izgubila kontrolu i počela urlati na linijsku sutkinju. Kasnije je izjavila kako bi se taj postupak tretirao potpuno drugačije da je u pitanju bio muškarac, prenosi Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • crna žena 01.11.2020.

    Bjesnoća s bilo koje strane nije dobra. I meni muškarac ne može biti muževan kad je bijesan, važi i obrnuto.

  • daninoć 01.11.2020.

    Nigdje u prirodi slabiji ne vodi kolo.

  • 31.10.2020.

    Ne toleriram ni jedne ni druge,što dalje od mene,histeriju i bjesnilo nek liječe na nekome drugom

Komentiraj...
Vidi sve komentare