To je to što me zanima!

Bliskoistočni recept: U namaz muhamaru idu paprike i orasi

Idealan je kao lagani obrok ljeti jer ne pada teško na želudac, a nije ga teško pripremiti. Isprobajte recept za ovo tradicionalno bliskoistočno jelo i iznenadite se novim okusom
Vidi originalni članak

Muhamara je blago ljuti bliskoistočni namaz od pečenih paprika i oraha. Najčešće se servira s pita kruhom, a tradicionalno se priprema sa svježe pečenom paprikom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako biste što lakše i brže pripremili ovaj namaz, najbolje je da iskoristite već pečene paprike iz staklenke. Za pripremu namaza trebat će vam dvije pečene paprike iz staklenke, 3 jušne žlice maslinova ulja, 100 g tostiranih oraha, režanj češnjaka, dvije i pol jušne žlice koncentrata rajčice, 3/4 šalice krušnih mrvica, dvije žlice sirupa od šipka i žličica mljevene aleppo papričice, te 1/2 žličice šećera i 1/2 žličice soli.

RECEPT DANA Za doručak ili večeru: Palačinke od heljde sa šunkom i jajima

Papriku izrežite na manje komade. Potom je izblendajte s ostalim sastojcima. Prije serviranja ukrasite namaz po želji maslinovim uljem, usitnjenim orasima i peršinom. Ako nemate sirup od šipka, možete ga zamijeniti mješavinom meda i soka od limuna.

DANAŠNJI RECEPT Pašteta od pureće jetre i leće

Aleppo papričica tradicionalno se koristi za pripremu muhamare zbog kompleksnosti okusa, ali ako je ne možete pronaći, koristite običnu ljutu papriku u prahu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare