To je to što me zanima!

Bombastični koktel od kozjeg mlijeka i vina za vatreniji seks

Od kad postoji ljudski rod, postoji i interes za što boljim i češćim seksom, kombinacije sastojaka kroz povijest su bile različite, a neke postoje i danas...
Vidi originalni članak

Hrvati su maštovit narod pa im ne nedostaje ni ideja kako poboljšati seksualni život. Kroz povijest su kombinirali razne sastojke i ocjenjivali učinak u krevetu. Neke kombinacije za povećanje želje za seksom preživjele su do danas, i što je najbolje, nadohvat su ruke.

Bikla - mješavina mlijeka i mladog vina 

U trenucima kad stvarno zaškripi, a muž i žena okreću si leđa, Vrgorčani preporučuju Biklu. Bombastična je to mješavina domaćeg kozjeg mlijeka i mladog vina. Jako je bitno istodobno ulijevati sastojke kako bi napitak bio pitak i homogen. Omjer je sedam naprema tri u korist mošta. 

Bikla je zauzimala jako važno mjesto u prehrani u Dalmatinskoj zagori i na južnodalmatinskim otocima. Njezino krepko svojstvo bilo je nekoć izuzetno važno za preživljavanje zbog mukotrpnog dnevnog ritma. Navečer bi uz ognjište poticala dobro raspoloženje i toplinu. Ista svojstva ima i danas. 

Dreamstime

Likeri od ruža i od limuna

Dubrovčani su tijekom Republike koristili liker Rozolin kao afrodizijak. Vjerovali su da će im čudesni liker od ružinih latica pomoći tamo gdje su ih izdavale godine, a i danas ga prave i piju, i to najviše na otoku Lastovu. 

- Od ružinih latica pripravljalo se piće po kojem je Dubrovnik bio nadaleko poznat. Latice ruža slažu se u staklenku naizmjenično sa šećerom u redove sa završnim redom šećera. Staklenka se stavi na sunce od 1,5 do 2 mjeseca dok se šećer ne otopi i povuče miris iz ružinih latica. Sok se ocijedi i pomiješa s blažom rakijom - kaže Jadranka Ničetić, autorica knjige recepata kroz dubrovačku povijest naslova “Dubrovački komini”. 

Poticaj udvaranju i zavođe nju na dubrovačkim aristokratskim dvorima bio je i u samom likeru Limoncellu jer je on poznat kao vrhunski afrodizijak koji se i danas konzumira na području cijelog Dubrovnika. 

Dobija se od kore žuto-zelenog limuna koji se uzgaja u dubrovačkim vrtovima prirodnim putem te alkohola, etanola i šećera. - Ovaj poseban liker su najviše voljele dubrovačke plemkinje. One ga nisu nikad pile same, nego uvijek na prethodni poziv dubrovačkih plemića. Kad bi dubrovačka dama prihvatila popiti čašicu Limoncella s dubrovačkim gosparom, udvaranje i zavođene moglo je početi. 

Svaka dubrovačka ljubavna priča započela bi uz ovaj prestižni liker pa stoga s pravom možemo reći da je Limoncello simbol svake velike ljubavne romanse koja se zbila unutar dubrovačkih zidina - govori Domagoj Carević, vlasnik tvrtke Essentia Dubrovnik, koji zastupa gastro proizvode, među kojima je i Limoncello, a koji se konzumiraju na dubrovačkom području od 1272. godine.

Afrodit - sivi pinot sa deset trava

Mirjana Malogorski iz Siska također je proizvela biljni pripravak, s vinom za opušanje, Afrodit. Odabrala je deset trava, sve odreda vatrenih osobina, a od kojih je čak sedam samoniklih na području Hrvatske. Pomiješala ih je sa sivim pinotom. Mirjana preporučuje samo pola decilitra ovoga vina prije odlaska u krevet. Sastojci koje sadrži Afrodit trebali bi biti garancija da će stvari u krevetu funkcionirati bolje nego inače. 

Borna Filic/Pixsell

Medni ocat

Milenko Čavlina i supruga Marija iz Oklaja kraj Šibenika prvi su u Europi registrirali medni ocat, ekološki pripravak prepun vitamina, minerala, enzima, aminokiselina i karotena, za koji se tvrdi da ima afrodizijačka svojstva. Medni ocat ne samo da ima afrodizijačka svojstva nego je dokazano da jača imunitet organizma. 

Pokazao se uspješnim u borbi protiv grčeva te u liječenju kožnih bolesti. Vrlo je ugodna kiselkasta okusa i može se koristiti kao začin za salate. Može se i piti. Pri konzumaciji osjeća se prekrasna aroma meda i miris livadskog cvijeća, kaže proizvođač. 

Pekmez od meda, čokolade, cimeta i vanilije

U pekmezu Afrodižijak sljubljeni su med, čokolada, cimet i vanilija, sve sastojak do sastojka koji pobuđuju spolnu aktivnost. Nina Sardi iz Dubrovnika sljubila ih je u jedinstven pekmez, a nakon njegove konzumacije najbolje se i najlakše odmah sljubiti s partnerom ili partnericom. 

Idi na 24sata

Komentari 123

  • fuu kam ise 07.09.2015.

    Hahaha popijes pola litre vina I onda kozje mlijeko I jos toplo I odes sa zenskom u kino ;))) hshahaaaa

  • silenta 07.09.2015.

    Mošt i mlijeko?? -Ma ni u ludilu!(msg)

  • Montenegro Diamantes_ 07.09.2015.

    ..Kud ćeš išta bombastičnije ..od ove mačketine sa slike ..uffff..-))

Komentiraj...
Vidi sve komentare