To je to što me zanima!

Britanska djeca žude za igrom vani, otkriva najnovija studija

Oko 59 posto djece voljelo bi se više igrati vani, svaki deseti ne zna voziti bicikl, a tek 21 posto njih vani se igra svaki dan. Voljeli bi i roditelji, ali su previše zabrinuti
Vidi originalni članak

Zbog izrazito zaštitničkog stava roditelja prema djeci, danas se trećina mališana od šeste do 15. godine nikad nije popela na drvo. Svako deseto dijete pak nije naučilo voziti bicikli, otkrila je studija britanske dobrotvorne udruge Play England na 2000 djece.

Zbog raznih ograničenja, današnja se djeca igraju tri puta manje vani nego što su to činili njihovi roditelji u svom djetinjstvu, prenosi Daily Mail. Oko 59 posto djece voljelo bi se više igrati vani, a čak 70 posto roditelja smatra kako je puštanje djece van pravi doživljaj za njih. Tek 21 posto mališana svakog se dana igra vani, u blizini svog doma.

- Igranje vani, penjanje po drveću i vožnja bicikla važna su zadovoljstva koja današnja djeca propuštaju. Zamijenili su ih igraonice i računala - rekla je direktorica Play England, Catherine Prisk.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • MAX 2010 24.01.2012.

    U strahu su velike oči-kažu,a onda još ako čitaju dnevne novine roditelji čine logično:nadzor i pažnja . Zato i jest sreća ako se ima ograđena parcela u gradu ili selu sa školom u prirodi svaki dan.(sad će to biti oporezovano pa će mnogi biti "nagovoreni" na prodaju)

  • mila 19 23.01.2012.

    zato će sad kupovati naše kuće i zemlju i naseljavati se tu radi klime i lagodnijeg života.tamo je uvijek kiša,djeca su non-stop po nekim zatvorenim skakaonicama,a i navodno je velik strah od krađe djece pa su do 18 pod okom roditelja!

  • mišmišur 23.01.2012.

    žalosno ali istinito,to nije problem samo u Britaniji,nego svuda u svijetu,pa tako i kod nas!

Komentiraj...
Vidi sve komentare