To je to što me zanima!

Brz i ukusan desert: Brownies s mrkvom od samo 5 sastojaka

Ako ste se zaželjeli nečeg slatko, a imate viška mrkve - napravite ovaj prefini brownie koji će vaš oduševiti teksturom i punoćom okusa. Toliko je ukusan da će ga i djeca obožavati
Vidi originalni članak

Za pripremu ovog kolača trebat će vam oko sat vremena, a količina sastojaka dovoljna je da napravite kolač koji će biti taman za šest ljudi.

Sastojci:

172 g bijele čokolade, 7 žlica soka od jabuke, pola žličice cimeta, 30 g oštrog brašna, 26 g mrkve

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup obložite papirom za pečenje. Čokoladu natrgajte na komade i rastopite je u mikrovalnoj pećnici. Naravno, čokoladu možete rastopiti i na klasičan način na pari. Dodajte sok od jabuke pomiješan s cimetom. Miješajte pomoću pjenjače dok ne dobijete smjesu ujednačene boje, bez grudica ohlađene bijele čokolade.

RECEPT DANA Malo drugačiji desert: Pečeni batat s javorovim sirupom

Umiješajte prosijano brašno, žlicu po žlicu, i nakon svake dodane žlice dobro sve promiješajte pjenjačom. Pazite da ne nastanu grudice. Dodajte sitno naribane mrkve i ponovno dobro promiješajte. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup i pecite 40 - 45 minuta, odnosno dok površina ne poprimi zlatnosmeđu boju. Pustite da se brownie potpuno ohladi prije rezanja i posluživanja.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mars7 28.03.2024.

    recept je super treba probati

  • Srećko Šoić 28.03.2024.

    Ovo je sve samo ne brownie. Bertha Palmer se u grobu okrece na ovakve gluposti 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare