To je to što me zanima!

Brza večera: 10 super jela za koja vam treba samo pola sata

Jedna od najbržih večera je kuhana palenta s jogurtom. Ovo drevno jelo možete i modernizirati – posuti sjemenkama po želji ili ih dodati već tijekom kuhanja
Vidi originalni članak

Za sve one koji nemaju puno vremena za kuhanje, a žele pojesti nešto konkretno za večeru, nudimo deset prijedloga za ekstra brze večere što u slanoj, a što u slatkoj varijanti.

Tri jela s instant - žitaricama

Kod kuće uvijek možete imati bulgur, kus-kus i instant-palentu i već imate tri varijante za pripremu super-brzog ugljikohidratnog priloga koji se može pretvoriti u cjelovitu večeru. Za pripremu bulgura i kus kusa gotovo i nije potrebno kuhanje. Dovoljno je žitarice kratko isprati u cjedilu i preliti kipućom vodom, pustiti da kratko odstoji poklopljeno, posoliti, dodati malo maslinovog ulja i prilog je spreman u 3-5 minuta. 

Ako vam ostane višak kuhanih žitarica, slobodno ih pohranite u hladnjak i za večeru ili ručak na poslu napravite hranjivu salatu u koju možete dodati razno povrće koje imate u hladnjaku. Jedna takva tipična salata je libanonsko tradicionalno jelo tabbouleh.

Više pročitajte ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare