To je to što me zanima!

Brzinska savijača s tikvicama i sirom za grickanje vikendom

Savijaču poslužite uz hladan jogurt, a priprema zahtijeva tek desetak minuta. Pecite u pećnici, a "jačinu" savijače odredite začinima poput češnjaka, soli...
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 9 listova gotovog tijesta za savijaču  
  • 250 g posnog sira  
  • 1 veća tikvica
  • 1 žlica ulja
  • Češanj češnjaka
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • Sol
  • Papar

Za umak:

  • 1 žlica ulja
  • 1 jaje
  • 100 g kiselog vrhnja
  • Pola žličice sode bikarbone

Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.

Barbara Črgar

Priprema:

Tikvice naribajte, malo posolite i ostavite u hladnjaku pola sata. Upalite pećnicu na 180°C. U zdjelu dodajte sir, vrhnje,  jaja i češnjak, te sve skupa promiješajte. Dodajte soli i papra prema ukusu. Tikvice ocijedite i dodajte u smjesu. U drugoj posudi napravite umak od jaja, ulja, vrhnja i sode bikarbone.

Tri kore za savijače raširite na radni stol i premažite umakom od jaja. Dio umaka ostavite za premazivanje gotovih savijača. Premazane kore poklopite s ostalim korama na koje dodajte nadjev od tikvica i sira i savijte u tri savijače. Savijače složite u kalup s papirom za pečenje i premažite ostatkom umaka od jaja.  Pecite u pećnici oko 40 minuta.

Tople savijače poslužite uz čašu hladnog jogurta.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Cipelcug 08.05.2015.

    Sanjam savijaču sa tikvicama i makom.

  • Rafo 08.05.2015.

    Svaka čast onome tko to naparavi za desetak minuta (i opere suđe u tom vermenu).

  • Zoya Xm 08.05.2015.

    svud ta jaja, opće ne trebaju jaja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare