To je to što me zanima!

Brzo i jeftino: Nekoliko kištri, i eto novog stola ili police

Najobičnije drvene kištre izbrusite, obojite i međusobno pričvrstite u obliku stola. Gore stavite jeftinu OSB ploču. Dodajte noge ili napravite kao policu polica pričvršćena za zid
Vidi originalni članak

Izrada radnog stola je sigurno među zanimljivijim dijelovima namještaja s kojima se kreativci vole uhvatiti u koštac. 
Postoji pregršt raznih ideja i materijala od kojih se može napraviti. Radni stol ima prilično jednostavnu konstrukciju. Potrebno je osigurati radnu plohu i pričvrstiti je na određenu visinu. Najčešća je varijanta radnog stola s nogama, ali praktički se može izvesti i kao obična polica pričvršćena za zid pomoću zidnih nosača.

Vrlo je jednostavna izrada radnog stola pomoću sklopivih nosača u obliku trokuta, izrađenih po uzoru na slične nosače koji se koriste u građevinarstvu. Dovoljna su dva nosača na koja se montira radna ploča i vaš je radni stol spreman. Ovom vam prilikom nudimo originalnu, praktičnu, jeftinu, efektnu i jednostavnu izradu radnog stola od običnih drvenih kištrica i jeftine OSB ploče.

Ovisno o dubini stola koju želite imati, koristite četiri ili osam kištrica. Želite li dublji stol sa svake strane stola, trebat će vam po četiri drvene kištre, dvije sprijeda i dvije u pozadini. Dobro ih očistite, lagano išmirglajte i premažite bojom u dva sloja. Kištre u pozadini možete također obojiti ili ostaviti prirodni izgled drveta. Položite ih vodoravno jednu na drugu u dva reda i međusobno pričvrstite kako bi stol na njima bio stabilan.

Osim što će poslužiti kao nosači, u kištre ćete moći odlagati fascikle i papire. Preko njih položite ploču izrezanu od vrlo jeftinog OSB materijala ili drugog materijala po vašoj želji. OSB ploče su jeftin, ali vrlo čvrst materijal s dobrim vodootpornim svojstvima. I nju možete obojiti prema želji ili samo prelakirati te je dodatno pričvrstiti za kištre i vaš je radni stol spreman za uporabu.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 01.03.2016.

    Meni se ovo ne sviđa.

  • Tamno savršenstvo 29.02.2016.

    Ovo nije tako loša ideja.

  • Cukrena 28.02.2016.

    Ima jako dobrih ideja za namještaj od ovakvih kutija kao i paleta samo treba neko ko ima smisla da se okuša u izradi..

Komentiraj...
Vidi sve komentare