To je to što me zanima!

Budite spremni za Noć Vještica: Izdubite bundevu i ukrasite ju

Sve što vam treba da biste najbrže i najlakše izdubili bundevu, već imate u kuhinji. Samo u slučaju krivo odrezanog dijela, pobrinite se da doma imate superljepilo
Vidi originalni članak

Noć vještica je pred vratima, a mnogi domovi za tu prigodu izdubljuju i rezbare 'strašne' bundeve koje se stavljaju ispred vrata, na balkone ili terase. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvo odaberite pravu sortu bundeve. Gotovo svaka sorta bundeve može se pretvoriti u zastrašujuću svjetiljku, ali hokkaido ili butternut bundeve radije iskoristi za neko fino jelo. A i bundeve koje možete kupiti za ukras jeftinije su. 

Dobar trik za testiranje koliko je debela bundeva je vrlo jednostavan: podignite ju. Što je bundeva teža, deblja je i teže ju je rezati. Pazite da ima čvrstu koru, da nema mekanih ili oštećenih dijelova. 

Postupak rezbarenja:

1. Pastelnom bojom na bundevi nacrtajte oči, usta i sve ostalo što namjeravate izrezbariti.

2. Nožem bez zuba treba odrezati gornji dio bundeve, ali ne u pravilnom krugu, već neravno kako se vrh ne bi klizao.

3. Na zadnjoj strani treba dosta nisko izrezati vrh bundeve.

4. Unutrašnjost bundeve očistite običnom jušnom žlicom ili većom ravnijom žlicom za posluživanje ili sladoled. Ispraznite koštice i ostatak mesa u kantu za smeće.

URADI SAM Dijete se u zadnji tren odlučilo maskirati? Ne očajavajte! Evo 5 ideja za jednostavan kostim

5. Potom uzmite nož s oštrim vrhom i izrežite oči, nos i usta. Možete se poslužiti i nožem s većim zupcima (poput ovog prikazanog u videu) za koji autor videa kaže da se kratkim potezima, kao da pilite, brzo i jednostavno izrezbare oči i usta. 

6. U slučaju da ste odrezali preveliki komad ili da vam se komad odlomio, možete ga natrag zalijepiti pomoću superljepila. Također ga možete koristiti i za dodavanje ukrasa na bundevu. 

7. Kad ste sve izrezbarili uzmite spužvicu za suđe i oštrim dijelom operite ostatke boje kojom ste označavali oči, nos i usta i gotovi ste. 

Pogledajte video i pronađite dizajn koji vi želite probati na svojoj bundevi:

1.

2. 

3.

 

Idi na 24sata

Komentari 70

  • Jo.Ka. 31.10.2021.

    Bit Noci vjestica je plasenje cime se je u davna vremena tjerala smrt pred dan Svih Svetih. Amerikanci su u svrhu komercijalizacije dodali vjestice, demone, vampire itd...

  • VOLBEAT 30.10.2021.

    Noć vještica ??? Kako vas nije sram promovirati te bedastoće? Postoji Svi Sveti, a vi slavite što god hoćete...

  • Anakin S 30.10.2021.

    Slatka je bundeva , u pećnicu s njom..

Komentiraj...
Vidi sve komentare