To je to što me zanima!

Čak 80 posto žena past će na pravog džentlmena

Tajanstven osmijeh, zavodnički pogled i potpuna pažnja prema sugovorniku jamče uspjeh u zavođenju te osvajaju i “najhladnije” simpatije
Vidi originalni članak

Iako su voljne podijeliti račun za izlazak te otpratiti simpatiju kući nakon večere, čak 80 posto žena 'past’ će na muškarca besprijekornih, no zastarjelih manira koji nikad ne zaboravlja dami skinuti kaput ili izvući joj stolac u restoranu, tvrdi britanska seksologinja Tracey Cox. Detalji poput poznavanja vina i ostavljanja napojnica također se boduju, kao i pristojnost prema osoblju. Tako muškarci koji su velikodušni i obazrivi ženama signaliziraju da će se brinuti o njihovim potrebama i željama.
- Lijepi ljudi, savršenih proporcija lica i tijela često su opsjednuti izgledom i misle da se ne moraju truditi oko sugovornika - kaže Cox. S druge strane, sitne nesavršenosti, poput trbuščića, krivih zuba ili raznobojnih očiju, kao u slučaju Davida Bowieja, dodatno će naglasiti karizmu čovjeka s kojim nikad nije dosadno. Iako ga većina ljudi ne smatra fizički lijepim, upravo je stav i pogled na život ono što je magnetski privuklo njegovu suprugu Iman, jednu od najpoznatijih svjetskih manekenki. I smisao za humor jamči dobru zabavu te uspjeh kod suprotnog spola, slažu se seksolozi, osobito ako je “oštrica” usmjerena na samog šaljivca. Takve šale govore o čovjeku koji ne strahuje od kritike i čvrsto stoji na zemlji, posebice ako su začinjene ironijom i dosjetkama te scenarijima karakterističnim za maštovite ljude. No i humor mora imati granicu.
- Šalite li se previše, djelovat ćete neozbiljno i napadno, što je 'hladan’ tuš za većinu sugovornika, koji ipak očekuju više od vica - savjetuje seksologinja Cox.
Osmijeh je glavni adut u igri zavođenja
Iako, kao i Victoria Beckham, nikad ne izlazi bez make upa, savršeno obojene kose i besprijekornog stila, Ditu von Teese muškarci smatraju jednom od najseksepilnijih žena. No, za razliku od Victorije, koja djeluje arogantno i ljutito, Dita ne zaboravlja “nositi” i osmijeh.
Zaljubljeni pogled najjači je afrodizijak
Razgovarate li sa simpatijom, gledajte ga kao da je jedini na svijetu, savjetuje Tracey Cox. Dubok i intenzivan pogled pršti seksepilom i hipnotizira. Isto vrijedi i za lagane dodire po nadlaktici i leđima te unošenje u lice tijekom razgovora s onim tko nam se sviđa.
Seksi rublje u službi nevidljivih strasti
Bez obzira na to je li riječ o čednom bijelom negližeu ili crvenom sado-mazo korzetu, ženama je rublje oduvijek bilo jedan od aduta zavođenja. Čak i ako ga muškarac neće vidjeti, ono će podići samopouzdanje te natjerati ženu da se osjeća i ponaša zavodnički.
Sramežljivost i nervoza mogu biti jako seksi
Sitni rituali zavođenja, poput dodirivanja ušnih školjki, micanja kose s lica i napućenih usnica, neodoljivi su muškom spolu. Hinjena sramežljivost i nervoza zaštitni je znak mnogih hollywoodskih zavodnica, poput “slatkice” Drew Barrymore.
Komplimenti mogu 'ohladiti' simpatiju
Muški je ego osjetljiviji na divljenje, stoga će simpatija prije “pasti” pohvalite li njegov odabir restorana ili odjevnu kombinaciju, kaže Cox. Na ženu će “Lijepo izgledaš večeras” ili “Divno mirišeš” djelovati poput afrodizijaka, savjetuje muškarcima. No previše komplimenata može imati potpuno suprotan učinak jer, pokažete li previše oduševljenja, “lovcu” prestajete biti zanimljivi.


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare