To je to što me zanima!

ČAROLIJA BLAGDANSKOG STOLA U NOVOM Skuhatćute!

Potražite novi broj Skuhatćute na kioscima u subotu uz 24sata za samo 1,99 kn!
Vidi originalni članak

Ove subote osobito nam je zadovoljstvo podijeliti s vama slatke i slane recepte koji će iduće dane pretvoriti u blagdansku bajku. Uz smjesu od marcipana, fondanta, stakalca od šećera ili kraljevsku glazuru čarolija ukrašavanja jestivih remek-djela postaje igra za velike i male kuhare. Slatka kućica od biskvita koji miriše na zimske začine najljepši je ukras božićnog stola, kojem je jedina granica dekoriranja mašta. Nakon osmišljavanja dimenzija i pripremanja nacrta za jestivu kućicu slijedi pečenje zidova od tijesta, lijepljenje slatkom smjesom te ukrašavanje šarenim bombonima i slatkišima. Od fondant-mase pripremaju se mali stanari koji će dodatno oživjeti kućicu, a obasjate li je iznutra, pružit ćete osobitu toplinu domu tijekom blagdanskih noći. 

Mala zrnca mudrosti o ukrašavanju možete iskoristiti i za nešto jedostavnije, ali jednako bajkovite muffine ili cupcakes, medenjake kojim se kiti bor ili božićni panj - raskošnu čokoladnu roladu koja izgledom oživljava drevni običaj paljenja cjepanica kako bi se obiteljima osiguralo blagostanje i sretan početak u novoj godini. 

Negativne uspomene iz prošle godine u trenu će obrisati mirisi bakinih kolača i vratiti u topli zagrljaj djetinjstva. Za to su se pobrinule zagorske babice koje se svake godine okupljaju na županijskoj manifestaciji "Babičini kolači" da bi sačuvale to narodno blago od zaborava. Kako bi nam stvorila neka nova blagdanska sjećanja, podijelile su s nama specijalitete koje su naučile praviti promatrajući marljive i neumorne ruke majki, baka i prabaka. 

Ništa manje ne očaravaju mirisi mesnih pečenja koje bude recepti iz Skuhatćute, a posvetili smo se i pripremi bakalara. Posjetili smo istarske gastroznalce koji su nam pomogli u odabiru i pripremi bakalara za posnu večer te saznali neke nove trikove, recepte, ideje...

Ne zaboravite poslati omiljene recepte s fotografijama jer najslasnije nagrađujemo!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare