To je to što me zanima!

Cigarete su opasnije nego prije 50. g - stvaraju veću ovisnost

U cigarete se dodaju kemijski spojevi da bi se potakla ovisnost, olakšalo uvlačenje dima, smanjila jačina te ubrzao dolazak nikotina do mozga, tvrde znanstvenici
Vidi originalni članak

U posljednjih pet desetljeća duhanska je industrija razvila bezbroj taktika i trikova kojim je osigurala da ljudi i dalje ostanu, ali i još lakše postanu ovisni o njihovom proizvodima, upozorava britanska humanitarna organizacija koja provodi kampanju "Djeca slobodna od duhana". ( Tobacco-Free Kids )

Prema stručnjacima, današnje cigarete višestruko su opasnije zbog različitog sastava i građe cigareta, a to potkrepljuju znanstvenim dokazima, piše Daily Mail .

To uključuje povećanje količina nikotina u duhanu, dodavanje amonijaka koji ubrzava dovod nikotina mozgu, kao i dodavanje šećera koji povećavaju učinak nikotina te omogućuju lakše udisanje dima.

Pogledajte šokantan dokaz o štetnom utjecaju samo 60 cigareta na ljudska pluća:

- Duhanski dim postao je manje oštar dodavanjem levulinske kiseline, pa je on manje iritantan, a mijenjanjem okusa i mirisa cigarete ona postaje sve privlačnija. Istovremeno, acetaldehid koji je dokazano kancerogen pojačava svojstva koja ljude čine ovisnima o nikotinu - stoji u izvješću.

Osim toga, filteri s rupicama omogućuju bolju ventilaciju, ali i dublje uvlačenje opasnog dima u pluća, a uvedeni su u proizvodnju pod izlikom da smanjuju dovod katrana u pluća.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • Drug Tito 26.06.2014.

    Je, prdnuli u cuturu i jedan i drugi. Ja san dimi 3 ipo kutije pa san presa na tabak, i sve u svemu manje. Prije 7 miseci san nakon 35 godina uze e-nargilu i otad se osijecam puno bolje. Prije neki dan san na brodu osta bez nje i sad pokusavan iskoristit priliku za joj rec adijo. Lipo je ne pusit, ali mogu ti rec da je isto puno lipse dimit.

  • Budimo dobri 25.06.2014.

    Nikad ne bi mogao poljubit djevojku koja voli dim cigareta!. :(:(:(

  • ajmas 25.06.2014.

    Uuuufff, baš ih nikako ne podnosim!

Komentiraj...
Vidi sve komentare