To je to što me zanima!

Čileanci su najbolji turisti, dok Britanci i Australci traže party

Amerikanci se odlično snalaze u različitim kulturama, Kanađani su ljubazni, Talijani su veseli, a neki im zamjeraju i da ne brinu o osjećajima drugih putnika
Vidi originalni članak

Japanci su strastveni turisti, Nijemci pošteni, a Šveđani ljubazni, tvrde novinari američkog CNN-a koji su napravili listu najbolji turista. Visoko prvo mjesto pripalo je opuštenim Čileancima, a slijede Nijemci, Amerikanci, Šveđani, Japanci, Talijani, Australci, Kinezi i Britanci. Deseto mjesto zauzeli su Kanađani. 

1. Čileanci

Opušteni Čileanci pravi su putnici koji jednako uživaju u putovanju kao i u samom odmoru. Oni su otvoreni i nikad se ne žale, a jedina mana im je što su previše ležerni, što ponekad može biti opasno. 

2. Nijemci

Vole odmore na moru, a njihova ih znatiželja i potraga za različitim kulturama nerijetko vodi preko oceana. Iznimno su puni poštovanja i prijateljski raspoloženi. 

3. Amerikanci

Život u kozmopolitskoj sredini učinio je Amerikance kulturološki osviještenim turistima. Oni baš kao i Kinezi sve češće putuju u grupama. Osim toga, profesionalci su za ostavljanje napojnica jer je to u SAD-u postalo nepisano pravilo. 

4. Šveđani

Šveđani osobito pripadnice ljepšeg spola privlače atraktivnim izgledom, a mnogi Amerikanci njihovu domovinu vide kao europsku Kaliforniju. Iznimno su ljubazni i skromni putnici. 

5. Japanci

Tisuće bljeskalica i fotoaparata slika je koja prati japanske turiste. Oni obožavaju avanture, posjećuju najraznovrsnija mjesta i cilj im je stvarati uspomene.   

6. Talijani

Talijani su veseli, obožavaju modu i bit će prvi koji će pohrliti u trgovine s dizajnerskom odjećom. Ljubitelji su dobre hrane i kave, pa biraju samo najbolje restorane. Neki im zamjeraju da su previše agresivni i da ne brinu za osjećaje drugih putnika. 

7. Australci

Australci su baš kao i Čileanci vrlo opušteni, a odaje ih surferski styling. Obožavaju odmor koji uključuje više izležavanja na plaži i zabave, ali manje razgledavanja. 

8. Kinezi

Rijetko na odmor putuju sami i većinom na put kreću u organiziranim grupama s turističkim vodičem. Vole razgledavati i cijene destinacije poput domaćina. 

9. Britanci

Britanci obožavaju sunčane destinacije, pa nerijetko izgore na suncu. Vole sunce i lijepo vrijeme jer im nedostaje, a odmor povezuju sa zabavama i alkoholom. 

10. Kanađani

Ovo su ljubazni i iskreni turisti, a možete ih prepoznati po kanadskoj zastavi koji najčešće nose na ruksacima, rukavicama ili majicama. Ne vole da ih se uspoređuje s Amerikancima. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • fanny5 11.03.2013.

    Amerikanci se najbolje nalaze u različitim kulturama jer ih nije briga za kulturu, glavno da putuju - za njih je ona pjesma od Hladnog piva - Fotoaparat. Inače najbolje se opustiti i aktivno uživati u odmoru!:))))

  • Spužva 21.02.2013.

    Ameri kulturološki osviješteni....ovo je jedan od boljih viceva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare