To je to što me zanima!

Činjenica: Tko spava sa svojim psom, taj se bolje i naspava

Vlasnici kućnih ljubimaca uglavnom imaju pravila o tome gdje ih drže ili gdje u kući životinje smiju ući, a gdje ne. Ako svom psu branite da spava s vama u istom krevetu, možda nakon ovog promijenite mišljenje
Vidi originalni članak

Vlasnici čessto kućnim ljubimcima brane pristup spavaćim sobama.

Prema obnovljenoj studiji iz 2018. godine koju su proveli istraživači s fakulteta Canisius u Buffalu, New York, ako spavate s vašim psom to vam može pomoći da se bolje naspavate.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Voditeljica istraživanja Christy L. Hoffman je ispitala 962 žene u Americi o njihovim navikama spavanja. Rezultati su pokazali da 57 posto tih žena dijeli krevet s drugom osobom, 55 posto sa psom, a 31 posto s mačkom.

Na kraju je otkrila da su oni koji su spavali sa psom imali mirniji san od drugih, jer se obrasci spavanja kod psa  usko poklapaju s ljudskim.

Istraživanje je također naglasilo da će oni koji dijele krevet sa svojim psom vjerojatno i ranije otići u krevet i ranije ustati.

POMOĆNICI DJEDA MRAZA Greškom dobili pisma za Djeda Božićnjaka, pa pokrenuli lavinu pomoći i ne planiraju odustati

Ovo su super vijesti za vlasnike pasa - ali ne i za one s mačkama. Studija je pokazala da mačke mogu jednako ometati san kao i drugi ljudi, piše Mirror.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • reallife 25.12.2020.

    Bolest uzima maha sve više pa gdje je tome kraj? Nakon ljubavne igre sa psom raste raspoloženje 50 %?

Komentiraj...
Vidi sve komentare