To je to što me zanima!

Čiste im i kuhaju: 16% mladih ne želi iz roditeljskog doma

Svaki osmi od onih koji žive u roditeljskom domu ne namjerava iseliti zato jer mu je tako lakše, ne sudjeluje u troškovima, a četvrtini još roditelji pospremaju sobu
Vidi originalni članak

Loša financijska situacija i visoke cijene nekretnina nisu jedini razlog zašto mladi ostaju živjeti s roditeljima. Oni ne napuštaju dom jer im se sviđa taj način života, utvrdila je studija britanskog portala thinkmoney.co.uk provedena na 500 mladih i 500 roditelja. 

Oko 16 posto mladih u dobi od 18 do 34 godine ostaje s roditeljima jer im je tako lakše. Skoro 84 posto roditelja priznaje da odrasloj djeci pere rublje i kuha, a četvrtina im posprema sobe. Upravo zbog toga svaki osmi od onih koji žive u roditeljskom domu, a imaju stalan posao ne namjerava iseliti, potvrdilo je istraživanje. 

Najčešće ne plaćaju hranu, a polovica njih ne plaća ostale troškove zajedničkog života, piše Daily Mail

- Iako su financije bitan faktor, činjenica jest da mladi sve češće žive u roditeljskom domu zato što im je tako lakše i jednostavnije. Najčešće ne trebaju plaćati stanarinu ni režije, ali ni sudjelovati u kućanskim poslovima. Stoga ne čudi što im je to primamljiv izbor - tvrdi glasnogovornik portala Ian Williams. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • melidony 10.09.2014.

    Ima u tome puno istine, no u Hrvatskoj,mnogi i da žele, nemaju posao niti stan i nemaju kamo otići osim u inozemstvo,nažalost trbuhom za kruhom.

  • Bambaulo_1 10.09.2014.

    Najgore je kad učiniš kretena od djeteta, maminog sina, zaslijepljena "majčinskom ljubavlju"

  • emma-123 10.09.2014.

    taj postotak možda vrijedi u Engleskoj, u Hrvatskoj je daleko veći, iako ostaju iz drugih razloga

Komentiraj...
Vidi sve komentare