To je to što me zanima!

Čokoladne pjene najviše vole sočno sezonsko voće

Mousse ili čokoladna pjenica odlično prija sa šlagom, ribanom čokoladom, orasima i voćem. No, jaja uvijek moraju biti svježa jer se ne peku
Vidi originalni članak

~ Kremaste slastice uvijek možete ukrasiti i želatinom. Po želji, u žele dodajte sezonsko voće u komadićima ili cijelo i dobit ćete vrhunski kolačić.
~ Koristite li za mousse tamnu čokoladu s velikim udjelom kakao maslaca, dovoljno je da čokoladi dodate samo vodu i dobro izmiksate.
~ Za ovakve poslastice najbolje je koristiti sezonsko voće. Zimi možete iskoristiti sočne mandarine, klementine i naranče ili kiseli limun.
~ Čokoladnu pjenicu ili mousse osim zasebno možete rabiti i kao nadjev za kolače. Potrebno je samo ispeći biskvit po želji i preliti ga pjenom.
~ Žuri li vam se, cijeli ćete proces ubrzati ako prethodno rashladite čaše i jogurt. Čaše stavite u hladnjak kad počnete pripravljati kremu.
~ U pjenaste slastice odlično idu i usitnjeni orasi te lješnjaci. Orahe možete i kratko popržiti, a lješnjake samo ubacite na kraju u čašu.
~ Pri spravljanju moussea koriste se sirova jaja, koja se ne izlažu visokim temperaturama. Da biste izbjegli moguće zaraze, rabite svježa jaja.
~ Svaku poslasticu u čaši možete ukrasiti naribanom čokoladom, listićima mente, njezinim ekstraktom, šlagom ili slatkim likerima.
~U “pjenice” možete pri spravljanju dodati i čajnu žličicu mljevene kave. Za delikatniji okus dodajte nekoliko kapi finog viskija ili ruma

KREMA OD JOGURTA I DŽEMA
Sastojci: 800 ml tekućeg jogurta, 50 ml vode, 2 žlice ruma, 4 žlice džema od borovnice ili ribiza
Pomiješajte vodu i džem te kratko prokuhajte na laganoj vatri. Maknite s vatre i dodajte rum. Lagano miješajte dok se hladi. Jogurt ulijte u četiri čaše i dodajte po žlicu prethodno rastopljenog džema.

BIJELI MOUSSE SA ŠLAGOM
Sastojci: 250 g bijele čokolade, punomasno vrhnje, bjelanjak, šlag
Čokoladu otopite na pari. Kad se otopi, maknite je s vatre i malo ohladite. U drugoj posudi umutite vrhnje i bjelanjak. Dodajte čokoladu i dobro promiješajte. Izlijte u čaše i ohladite. Prema želji, dodajte šlag.

KOLAČIĆI OD ČOKOLADE ILI VOĆA
Sastojci: 200 g mrvljene čokolade, 1/4 šalice šećera, 1/4 šalice maslaca. Nadjev: 680 g sira mascarpone, 250 g šećera, 3 jaja, vrhnje, 350 g čokolade, žličica vanilin šećera

Umutite mrvljenu čokoladu, šećer i maslac. Smjesu pecite 10 minuta na 180°C. Potom umutite mascarpone i šećer. Dodajte jaja, vrhnje, vanilin šećer i otopljenu čokoladu. Zagrijte pećnicu. Zakuhajte osam šalica vode, izlijte je u vatrostalnu posudu i stavite je na donju policu u pećnici kako bi vlažila kolač. Smjesu pecite 15 minuta na 200°C, a potom smanjite temperaturu na 110°C i pecite još 50 minuta. Prelijte smjesu preko biskvita i ostavite da se hladi u pećnici. Želite li voćni nadjev, pomiješajte 700 g smrznutih malina i pola šalice šećera. Zagrijte do kuhanja, dodajte tri žlice kukuruznog brašna i malo vode. Miješajte dok se ne ujednači, ohladite i prelijte biskvit.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare