To je to što me zanima!

Čokoladni tart s jagodama - kolač kojemu nitko ne odolijeva

Ovaj jednostavni kolač možete raditi u duguljastom kalupu, okruglom za tortu ili plitkom za tart, no bez obzira na oblik uvijek će dominirati njegov fantastični okus
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g brašna,
  • 50 g čokolade u prahu,
  • prstohvat soli,
  • 2 žlice šećera,
  • 180 g maslaca,
  • 2 žumanjka,
  • 150 g šećera u prahu;
  • nadjev: 250 g krupno sjeckane tamne čokolade, 125 ml slatkog vrhnja, 2 žlice maslaca, žlica likera od jagoda, 200 g jagoda, pistaciji za posipavanje

Priprema:

Izmiješajte brašno, čokoladu u prahu i sol. Duguljasti kalup za tart obložite papirom za pečenje. Oblikujte tijesto, zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak pola sata. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini te obložite dno i rubove kalupa. Posložite po tijestu kuglice za pečenje ili suhi grah pa pecite oko 15 minuta na 180°C.

Rastopite čokoladu. Maknite je s vatre te postupno dodajte vrhnje, maslac i liker od jagoda. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Pripremljenim nadjevom napunite ohlađeno tijesto, ukrasite jagodama i pospite sjeckanim pistacijama.     

Idi na 24sata

Komentari 4

  • PATRICIA 29.05.2017.

    Eee ovo vrijedi probati...mljaaaccccc....

  • 29.05.2017.

    mljaccccccccccccc a šta drugo reć:)

  • Anna_9 29.05.2017.

    Uff uff, ovo obavezno napraviti :P :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare