To je to što me zanima!

Crna plijesan oko prozora: Ovo je način kako je možete ukloniti

Plijesan je česta pojava oko staklenih prozora i vrata u hladnijim mjesecima. Ako se spremate očistiti svoje prozore kako bi blistali za blagdane, korištenje izbjeljivača nije efikasno. Upotrijebite bijeli ocat
Vidi originalni članak

Jednostavno napunite bočicu s raspršivačem nerazrijeđenim bijelim octom i obilno poprskajte crne mrlje. Octu treba vremena da razbije plijesan, te ga treba ostaviti da odstoji sat vremena. Zatim koristite četku za ribanje i toplu vodu da izribate višak mrlja s prozora i još jednom ga prebrišite.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ne zaboravite uvijek nositi rukavice i masku - rekla je Jade Oliver, stilistica izložbenog prostora.

Otvaranje prozora također može pomoći kod plijesni.

- Koliko god to možda ne željeli, jedan od najboljih načina da izbjegnemo plijesan je ostaviti otvorene prozore nekoliko sati dok ste vani ili u drugoj prostoriji - kaže Jade.

ŽUTE, CRNE MRLJE... Brzo i lako: Sve vrste mrlja na kadi očistite uz ovaj super vodič

Ako nemate problema s plijesni, ali želite da prozori svjetlucaju, Jade kaže da morate početi brisanjem prašine.

- I iznutra i izvana, prljavština će se nakupljati na prozorima u cijeloj kući. Iako ćete možda prozore pošpricati vrućom vodom i sapunicom, tako će se prašina samo zalijepiti za staklo i jednostavno je pomičete uokolo umjesto da je uklanjate. Upotrijebite krpu za prašinu, a zatim pokušajte nježno usisati nastavkom s čekinjama. Konačno, kako biste ušli u teže kutove i pukotine kao što su uglovi i rubovi, upotrijebite pernatu krpu - objasnila je.

PROVJERENO POMAŽU 5 odličnih trikova koji pomažu osloboditi začepljene odvode bez puno muke i troškova

Upotrebom stare krpe, krpe za prašinu ili novina samo ćete razmazati mrlje na staklu, dok će krpa od mikrovlakana obaviti posao. Presavijete je barem jednom kako se ulja s vaše kože ne bi probila kroz materijal i razmazala po staklu, prenosi Metro.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • kumes 10.12.2023.

    Ventilacija i izolacija su najbolje i nema drugoga

  • SA-SU 10.12.2023.

    Uzmeš Clox i tri dana spavaš kod susjede da prestane smrdjeti doma po kemikalijah.

  • boing707 10.12.2023.

    Hahaha, pazi ovo '' pazite da masnoća sa vaših ruku ne uđe u krpu jer će se masnoća sa ruku upiti u krpu i razmazati po staklu'' Koji genijalac ovo savjetuje. Evo sad idem na janjetinu, jesti ću rukama, a onda odmah krpu i brisanje stakala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare