To je to što me zanima!

Čudesna bundeva: Maske za masno lice, pilinzi za tijelo...

Osim na kuhinjskom stolu bundeva je dobra i u maskama te pilinzima za lice i tijelo. Licu vraća prirodan sjaj i priprema kožu za hladnije dane te štiti od suhog zraka i vjetra
Vidi originalni članak

Maske za lice od bundeve odlične su za sve tipove kože jer ova kraljica jesenskih namirnica sadrži beta-karoten koji vraća elastičnost koži lica, vitamine A i E koji umiruju kožu te cink za borbu protiv akni i crvenila. Osim na kuhinjskom stolu bundeva je dobra i u maskama te pilinzima za lice i tijelo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Licu vraća prirodan sjaj i priprema kožu za hladnije dane te štiti od suhog zraka i vjetra. Pilinzi na bazi bundeve očistit će pore i odstraniti mrtve stanice kože, a maske u koje se stavljaju izmrvljene sjemenke bundeve odličan su borac protiv akni te ublažavaju crvenilo. Jesensku masku za suho lice napravite od četvrtine šalice bundeve, žličice bučina ulja i malo mlijeka ili vrhnja. Sve dobro izmiksajte u blenderu pa ostavite da djeluje oko 20 minuta i isperite mlakom vodom.

Mlijeko i vrhnje hidratiziraju i umiruju kožu, a jedno od najboljih svojstava bundeve je da pomaže drugim sastojcima dodanim u masku ili piling - da se bolje apsorbiraju u kožu. Osim mlijeka, vrhnja i ulja, kremama, maskama i pilinzima od bundeve dodaju se i brusnice, naranče, med, šećer i nar, a koristi se i za usporavanje starenja kože.

NAJBOLJI PRIRODNI RECEPTI Suhim rukama, koži i ispucalim usnama pomažu bundeva i med

No bundeve ne samo što se upotrebljavaju za kožu tijela i lica nego i za pedikuru. Primjerice, imate li suhe pete, na stopala nanesite kremu od skuhanog mesa bundeve i malo vazelina. Ostavite da djeluje 15 minuta pa dobro isperite.

Za čisto lice

Sastojci: 1/2 šalice pirea od bundeve, 3 žlice šećera, 1/2 žličice bučina ulja

Priprema: Izmiksajte sve sastojke kako biste dobili jednoličnu smjesu. Nanesite na kožu I lagano utrljajte pa ostavite da djeluje nekoliko minuta te isperite.

Piling za tijelo od bundeve

Sastojci: 1/4 šalice ispasirane skuhane bundeve, 55 g smeđeg šećera

Priprema: Pomiješajte oba sastojka u manjoj posudi I smjesu nanesite na kožu rukavicom za piling. Utrljajte I isperite mlakom vodom.

Maska za masnu kožu lica

Sastojci: 1/4 šalice bundevina mesa, žličica bučina ulja, žlica jabučnog octa, žumanjak

Priprema: Izmiksajte sve sastojke u blenderu i ostavite na licu 20 minuta pa isperite mlakom vodom.

20 LJEKOVITIH RECEPATA Bundeva pomaže kod artritisa, povišenog šećera, upala, akni...

Pakung za kosu

Sastojci: 1/2 šalice ispasirane bundeve, 50 ml jogurta, 2 žlice meda

Priprema: Dobro izmiksajte sastojke. Nanesite masku na kosu od korijena do vrhova. Stavite kapu za tuširanje na glavu pa ostavite 30 minuta. Isperite mlakom vodom. 

Pedikura s bundevom

Sastojci: 1/2 šalice pirea od bundeve, jaje, 1/2 žličice meda

Priprema: pomiješajte sastojke pa ih izmiksajte. Nanesite smjesu na stopala I gležnjeve. Zamotajte stopala u plastičnu foliju I ostavite tako 15 minuta. Isperite mlakom vodom.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 05.02.2020.

    Zanimljivi prijedlozi,ali nekako mislim da mom tijelu najviše od svega paše kolač od bundeve...:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare