To je to što me zanima!

Da bi bili snažni poput Popaja treba jesti senf, a ne špinat...

Steroid koji se prirodno nalazi u senfu nije štetan po zdravlje, a povećava masu mišića i veličinu vlakana u njemu te stimulira apetit i potpuno je legalan za upotrebu
Vidi originalni članak

Fitness fanatičari koji žele brzo nabildati mišiće trebali bi češće jesti senf, predlaže studija Sveučilišta Južna Kalifornija. Steroid homobrasinolid iz senfa povećava mišićnu masu, veličinu mišićnih vlakana i stimulira apetit, otkrili su znanstvenici.

Testiranja su pokazala da taj steroid ima sličan efekt kao anabolički steroidi, s tim da je senf legalan. Znanstvenici su mišić direktno izložili brasinolidu, što je rezultiralo povećanjem mase mišića i smanjenjem količine proteina u stanicama.

- Nadamo se kako će brasinosteroidi moći pružiti lijek za bolesti povezane s gubitkom mišićne mase ili da se na prirodan način poveća izdržljivost pri fizičkim naporima - kaže voditelj istraživanja, dr. Slavo Komarnytsky. Objašnjava kako se unosom takvih steroida blago povećava tjelesna masa, no isključivo nemasnog tkiva.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • guardian_1 30.10.2011.

    ste primjetili kako su oviakvi članci u ovim novinama puni informacijama o tome kako je nešto utvrdila ova pa ona studija u gradovima diljem Amerike, pitam se koliko ima studija koje tako ažurno proučavaju razno razne gluposti i kako ove novine dolaze do tih informacija. sve je to reklama

  • Čovjek bez imena 15.10.2011.

    moram jesti senfa, moram jesti senfa, moram jesti senfa, mooraaam jesti s-s-seenafa...senf, senf !! SENF, kako neobična riječ... jelda ?

  • veselasigurno 08.10.2011.

    da, a senf ide super uz kuhane kobasiceeeeeeee

Komentiraj...
Vidi sve komentare