To je to što me zanima!

Da bi nosili masku zdravstveni djelatnici ne mogu imati bradu

Dlake na licu ne smiju viriti iz maske, čak ni malo. Zaključeno je da je samo 13 od 36 stilova brade prihvatljivo za nošenje maske, a većina njih su jednostavne varijante brkova
Vidi originalni članak

Muška brada inače predstavlja osobni izbor, a zadnjih godina sve je popularnija, no korona virus napravio je pomutnju i u tom segmentu. Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti objavio je infografiku koja predstavlja stilove brade koji mogu smetati pri nošenju zaštitne maski za lice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

CDC, američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti ranije je ovaj tjedan objavila infografiku iz 2017. godine koji pokazuje 36 stilova brade kod muškaraca. Ispod svakog stila nalazi se kvačica ili x što označava je li stil brade prihvatljiv za zaštitnu masku N95 ili nije. 

Originalno je ova infografika namijenjena za zaposlenike CDC-ova laboratorija i Nacionalnog instituta za sigurnost i zdravlje. 

Objašnjavaju da dlake na licu ne smiju viriti iz maske, čak ni malo. Zaključeno je da je samo 13 od 36 stilova brade prihvatljivo za nošenje maske, a većina njih su jednostavne varijante brkova. Lice bez dlaka je također ulazi u jedan od 13 prihvatljivih stilova. 

Lifestyle Zaboravi na epidemiju, naruči korona virus i kavu za 11 kuna

Najgore su prošle velike brade koje maska nikako ne može pokriti.

Iako stručnjaci naglašavaju da maske ne štite od zaraze, njih moraju nositi zdravstveni djelatnici koji su u stalnom kontaktu s bolesnicima. Oni koriste uglavnom masku N95 koja pruža najbolje prianjanje uz lice i zbog toga brada na licu nije prihvatljiva, piše Health. 

Ova maska spriječava prodor barem 95 posto čestica, no ni ona ne pruža potpunu zaštitu od korona virusa. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 12

  • eho_ 29.02.2020.

    Bolje ne :)

  • ucjena 29.02.2020.

    Zabranio bi te brade svima, to je toliko neuredno, puno prašine, bakterija i vrag si ga zna čega ne! slabiči koji se iza toga skrivaju, dole se briju a brade puštaju, kao cure sisaju kosu a briju, micu!

  • gladijator 29.02.2020.

    Maske ne pomazu, zar ne? Nema panike, kakva panika, granice se zatvaraju, vojska na ulicama u nekim drzavama. Ali nema panike! To je malo jaca gripa, prelezati, puno caja i C vitamina. Pa nista valjda toliko naivni da vjerujete u to, zatvorene granice i vojska na ulicama su zato sto je nestasica limuna! To su izmislili da bi nas kontrolirali, da bi naplacivali cjepiva, farmaceutska mafija, CIA, KGB, SOA... To nije istina, ne panicarite! Nemojte se rukovat, dajte si pet!

Komentiraj...
Vidi sve komentare